Niklass Bekstrems

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Nicklas Bäckström)
Niklass Bekstrems
Nicklas Bäckström
Personas dati
Lāšs Niklass Bekstrems
Dzimis 1987. gada 23. novembrī (36 gadi)
Valsts karogs: Zviedrija Jēvle, Zviedrija
Augums 185 cm
Svars 95 kg
Sporta veids Hokejs
Pozīcija Centra uzbrucējs
Nūjas tvēriens Kreisais
Profesionāļa karjera 2004—pašlaik
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Vašingtonas "Capitals"
Numurs 19
Amats Kapteiņa palīgs
Līga NHL
Drafts
NHL drafts 4., 1. kārtā, 2006
Drafta klubs Vašingtonas "Capitals"
Nacionālā izlase
Sezonas Valsts
2005—pašlaik Flag of Zviedrija Zviedrija
Papildinformācija
Sasniegumi un apbalvojumi

Infokaste atjaunota 2018. gada 8. jūnijā.

 
Medaļas
Pārstāvot: Karogs: Zviedrija Zviedrija
Olimpiskās spēles
Sudrabs Soči 2014
Pasaules čempionāts
Zelts Latvija 2006
Zelts Vācija 2017

Niklass Bekstrems (zviedru: Nicklas Bäckström) ir profesionāls zviedru hokejists, spēlē centra uzbrucēja pozīcijā, Zviedrijas hokeja izlases dalībnieks. Pašlaik (2018) pārstāv NHL klubu Vašingtonas "Capitals".

Hokejista tēvs Anderss ir pazīstams hokejists, kurš 10 sezonas aizvadījis Brynäs IF kluba sastāvā. Arī Niklasa vecākais brālis Kristofers ir profesionāls hokejists, pašlaik spēlē Hockeyallsvenskan līgas kluba Hammarby IF sastāvā.

Spēlētāja karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2006. gada NHL draftā viņu Vašingtonas "Capitals" izraudzījās ar kopējo 4. kārtas numuru. Tādējādi viņš kļuva par ceturto ar visaugstāko numuru NHL draftā izraudzīto zviedru hokejistu. NHL viņš sāka spēlēt ar 2007.—2008. gada sezonu. Pirms tam pārstāvēja Zviedrijas Elitsērijas klubu Brynäs IF.

Pirmo punktu NHL N. Bekstrems guva 2007. gada 5. oktobrī. Debijas sezonā viņš bija viens no galvenajiem pretendentiem uz Kaldera balvu, tāpat tika iekļauts simboliskajā debitantu pirmajā izlasē. Otrajā sezonā zviedrs bija kluba rezultatīvākais hokejists, kā arī turpmākajās sezonās viņš bija viens no labākajiem zviedru spēlētājiem līgā un viens no NHL rezultatīvākajiem. 2018. gadā kopā ar "Capitals" izcīnīja Stenlija kausu.

Zviedrijas hokeja izlases rindās izcīnījis sudrabu 2014. gada olimpiskajā turnīrā, tāpat izcīnījis zelta medaļu 2006. gada Pasaules čempionātā Rīgā un bronzu 2005. gada Pasaules U-18 čempionātā. Piedalījies arī 2010. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

2014. gada Olimpiskajās spēlēs Bekstrema dopinga analīzes bija pozitīvas, kā rezultātā viņam tika liegts spēlēt finālā. 2014. gada marta vidū SOK nolēma, ka sportistam ir piešķirama medaļa.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]