Ozoliņi (Tukums)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par pilsētas daļu. Par citām jēdziena Ozoliņi nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Ozoliņi
Skats uz Ozoliņiem no Raudas ielas šosejas, 2018. gada augusts.
Pamatinformācija
Pilsēta Tukums
Augstums 66 m[1]
Transports
Autobuss Tukums–Rauda
Tukums–Sēme
Tukums–Engure
Papildinformācija
Pasta indekss LV-3101

Ozoliņi ir individuālo privātmāju mikrorajons Tukuma pilsētas daļas ziemeļos, kas kalpo par galējo robežu starp Tukuma pilsētas administratīvo teritoriju un Smārdes un Tumes pagastu.

Ozoliņi robežojas ar Tukuma dārzniecības laukiem dienvidos un Liepkalnu un Zaķu apdzīvotajām vietām Tumes pagastā rietumos. Uz austrumiem no mikrorajona atrodas mežs, caur kuru ved ceļš uz tuvējo Melnezeru Smārdes pagastā. Savukārt ziemeļos mikrorajons robežojas ar Ozoliņu kapiem, gar kuriem blakus esošā Raudas ielas šoseja tālāk ved Engures un Sēmes virzienā.

Mikrorajons mūsdienu izskatu galvenokārt ir ieguvis pēdējo 30—40 gadu laikā, kad norisinājās samērā aktīva individuālo māju būvniecība toreizējās Tukuma dārzniecības un kokapstrādes rūpnīcas "Vulkāns" apkārtnē.[2] Mūsdienās Ozoliņos atsevišķas mājas ir gandrīz pat 100 gadu vecas.[2]

Ozoliņos atrodas Tukuma ebreju kapi, Tukuma Lauksargu dendroloģiskie stādījumi, veikals, kā arī Ozoliņu pludmales volejbola laukums, kas ir salīdzinoši iecienīta vieta aktīvākajiem Tukuma iedzīvotājiem.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Ozoliņi». lv.geoview.info. geoview.info. Skatīts: 2018. gada 13. augusts.
  2. 2,0 2,1 «Velomaršruti Tukuma pilsētā». Tukuma novada dome. 2011. Skatīts: 2018. gada 12. augusts.[novecojusi saite]