Pārapdrošināšana

Vikipēdijas lapa

Pārapdrošināšana ir cedēto risku pieņemšana no apdrošināšanas komersanta, pārapdrošināšanas komersanta vai privātā pensiju fonda.

Pārapdrošināšanas darbības uzsākšana un licencēšana ir noteikta Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas likumā[1] un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 06.01.2016. normatīvajos noteikumos Nr. 5 "Pārapdrošināšanas licenču izsniegšanas, atsevišķu pārapdrošināšanas sabiedrības darbību reglamentējošo atļauju saņemšanas, dokumentu saskaņošanas un informācijas sniegšanas normatīvie noteikumi"[2].

Pārapdrošināšanas sabiedrība var uzsākt pārapdrošināšanu tikai pēc pārapdrošināšanas licences saņemšanas.

Lai saņemtu pārapdrošināšanas licenci, pārapdrošināšanas sabiedrībai vai nedalībvalsts pārapdrošinātājam ir jāiesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai iesniegums, kuram pievienota Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas likumā un Komisijas 06.01.2016. normatīvos noteikumos "Pārapdrošināšanas licenču izsniegšanas, atsevišķu pārapdrošināšanas sabiedrības darbību reglamentējošo atļauju saņemšanas, dokumentu saskaņošanas un informācijas sniegšanas normatīvie noteikumi" noteiktā informācija un dokumenti.

Komisija iesniegumu par licences izsniegšanu izskata sešu mēnešu laikā pēc iesnieguma saņemšanas. [3]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Latvijas Vēstnesis». https://likumi.lv. Skatīts: 2018. gada 1. aprīlī.
  2. «Finanšu un kapitāla tirgus komisija». http://www.fktk.lv. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2018. gada 10. aprīlī. Skatīts: 2018. gada 1. aprīlī.
  3. «Finanšu un kapitāla tirgus komisija». http://www.fktk.lv. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2018. gada 5. martā. Skatīts: 2018. gada 1. aprīlī.