Rīgas Tālmācības vidusskola

Vikipēdijas lapa
Rīgas Tālmācības vidusskola
Adrese
Sesku iela 72
Rīga, LV-1082
Karogs: Latvija Latvija
Informācija
Dibināta 2009. gadā
Direktors Edgars Grīnis
Skolēnu skaits 882 (2022)
Mājaslapa

Rīgas Tālmācības vidusskola darbojas kopš 2009. gada. Rīgas Tālmācības vidusskolas pamatmērķis ir dot iespēju iegūt izglītību neklātienē – tālmācībā cilvēkiem, kuriem nav iespēju regulāri apmeklēt izglītības iestādi darba, dzīves vietas, veselības stāvokļa, sociālu vai citu apstākļu dēļ. Tie ir sportisti, modeles, māmiņas, ārzemēs dzīvojoši cilvēki, dienējoši karavīri, aktīvi biznesmeņi, kā arī pieaugušie, kas mācības reiz pārtraukuši un tagad vēlas atsākt, iegūstot pamatizglītību vai vidējo izglītību.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Rīgas Tālmācības vidusskola dibināta un reģistrēta izglītības iestāžu reģistrā kā pirmā tālmācības vidusskola Latvijā 2009. gada 6. martā. 2009. gada 30. aprīlī Rīgas Tālmācības vidusskola pirmo reizi Latvijā saņēma licenci vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programmas (31011013) īstenošanai tālmācības formā. Līdz ar to skola sāka izglītojamo uzņemšanu un izglītības programmas īstenošanu ar 2009./2010.mācību gadu. 2009./2010.mācību gada laikā skola, atbilstoši izglītojamo pieprasījumam, papildus izstrādāja un licencēja vispārējās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virziena tālmācības programmu un pamatizglītības otrā posma (7.-9.klase) tālmācības programmu.

2010. gada aprīlī notika Rīgas Tālmācības vidusskolas un tās īstenoto izglītības programmu pirmā akreditācija. Akreditācijas komisija augstu novērtēja skolas darbību un veikumu, piešķirot skolai un visām tās īstenotajām izglītības programmām akreditāciju uz maksimāli iespējamo termiņu, t.i., uz 6 gadiem - līdz 2016. gadam.

2017. gadā Rīgas Tālmācības vidusskola un visas tās īstenotās izglītības programmas atkārtoti tika akreditētas uz maksimālo termiņu - līdz 2022. gadam. Akreditācijas ekspertu komisija, izvērtējot skolu 16 noteiktajos kvalitātes kritērijos, sniedza vērtējumu – 12 kritērijos ļoti labi (augstākais iespējamais vērtējums) un 4 kritērijos labi, akcentējot skolas darbu kā augsti profesionālu, ar individualizētu pieeju katram audzēknim un kā paraugu citām privātajām tālmācības vidusskolām Latvijā.

Direktori[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • Rīgas Tālmācības vidusskolas dibinātājai un tālmācības idejas ieviesējai Latvijā Ilzei Kalniņai ir doktora grāds pedagoģijā, maģistra grāds psiholoģijā un viņa ir arodbiedrība “Latvijas izglītības vadītāju asociācijas“ prezidente. Pateicoties 15 gadu pieredzei tālmācībā, I. Kalniņa ir spējusi izveidot unikālu tālmācībai atbilstošu mācību metodiku, ko īsteno profesionāla pedagogu komanda, kas ikdienā veic pedagoģisko darbu skolā.
  • Skolas direktors Edgars Grīnis ir ar 33 gadu pieredzi pedagoģijā un, strādājot Izglītības un zinātnes ministrijā, ir līdzdarbojies daudzu izglītības jomas normatīvo aktu izstrādē, tādejādi skola ir ieguvusi visaugstāko novērtējumu starp akreditētajām tālmācības vidusskolām Latvijā.

Sasniegumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  • 2016.gadā Rīgas Tālmācības vidusskola pirmo reizi tika iekļauta Latvijas skolu reitingā, kur ieņēma 69.vietu no 93 lielajām skolām, turklāt reitingā tā bija vienīgā tālmācības vidusskola.

Absolventi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šobrīd Rīgas Tālmācības vidusskolu ir absolvējuši jau vairāk nekā 1500 absolventu, kas savas studijas turpina gan Latvijā, pretendējot uz budžeta vietām, gan prestižās ārzemju augstskolās. Daudzi no Rīgas Tālmācības vidusskolas absolventiem ir profesionāli un ievērojamus rezultātus sasnieguši sportisti, kā, piemēram:

  • vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa
  • kalnu slēpotājas Agnese Āboltiņa un Evelīna Gasūna
  • šorttrekists Roberto Puķītis
  • motosportists Toms Macuks
  • hokejisti Rodrigo Ābols, Kristofers Bindulis, Kristaps Roberts Zīle, Emīls Potāpovs, Roberts un Krišs Lipsbergi un vēl daudzi citi.
  • Starp Rīgas Tālmācības vidusskolas absolventiem ir arī pasaulē atpazīstamas modeles - Katrīna Karlīna Caune, Denija Sarkanbikse un Laine Rogova.

Izglītības programmas (2019.gads)[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Rīgas Tālmācības vidusskola īsteno 4 izglītības programmas tālmācības formā:

  • Pamatizglītības 2. posma (7.- 9. klase) programma - 23011114;
  • Vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena programma (10.-12. klase) - 31011014;
  • Vispārējās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virziena programma (10.-12. klase) - 31012014;
  • Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programma (10.-12.klase) ar programmēšanas pamatiem - 31013014.

Tradīcijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Rīgas Tālmācības vidusskolas mācību procesu bagātina un papildina nu jau vairākas tradīcijas. Katru pavasari skolas kolektīvs un audzēkņi piedalās Rīgas maratonā, kā arī popularizē savu skolu ikgadējās izstādē “Skola”. Būtiska loma ir tādām tradīcijām kā mācību gada atklāšanas pasākumam, kā arī katra mācību gada nozīmīgākajam notikumam - 9. un 12.klašu izlaidumam.

Dalība starptautiskos projektos[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Regulāri tiek apzināta arī kaimiņvalstu pieredze tālmācībā. Rīgas Tālmācības vidusskolai ir noslēgti sadarbības līgumi ar līdzīgām tālmācības skolām Somijā [1], Lietuvā [2] un Igaunijā [3], kas īsteno vispārējās izglītības programmas tālmācības formā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Somijā». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017. gada 23. aprīlī. Skatīts: 2017. gada 23. martā.
  2. «Lietuvā». Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017. gada 11. jūnijā. Skatīts: 2017. gada 23. martā.
  3. Igaunijā[novecojusi saite]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]