Forevers

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no SIA Forevers)

SIA “Forevers” ir 1996. gada 3. septembrī dibināts gaļas pārstrādes uzņēmums, kas atrodas Latvijā, Granīta ielā 9A, Rīgā. 2019. gadā “Forevers” ražotnē dienā tika saražotas un iepakotas vairāk nekā 55—60 tonnas gaļas produkcijas. “Forevers” tirdzniecības tīklā ir vairāk nekā 90 veikali visā Latvijā

Ražotne[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

“Forevers” ir viena no lielākajām un mūsdienīgākajām gaļas pārstrādes ražotnēm Latvijā.[nepieciešama atsauce] Tā 2003. gada rudenī no maza ceha un ražotnes telpām Maskavas ielā 433 pārcēlās uz Granīta ielu 9A, Rīgā, kur tā atrodas joprojām. 2019. gadā ražotnes telpu kopējā platība ir 8250m2. Tajā ir vairākas automatizētas un pusautomatizētas ražošanas līnijas, sadales un atkaulošanas cehs, gaļas malšanas un maisīšanas iekārtas, kūpinātavas, atdzesēšanas iekārtas, kā arī citas iekārtas un noliktava.

Produkcija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Uzņēmuma ražotnē, ievērojot Eiropas Savienības noteiktos augstākos ražošanas kritērijus un pārtikas kvalitātes un aprites standartus, katru mēnesi tiek saražotas un iepakotas 1200—1500 tonnas gaļas produkcijas.

2019. gadā uzņēmuma pastāvīgajā sortimentā ir vairāk nekā 120 dažādu gaļas produktu, katru gadu piedāvājot līdz 10 jauniem produktiem. Uzņēmuma sortimentā ir kūpināti produkti, vārītas un puskūpinātas desas, pusfabrikāti, cīsiņi un sardeles, aknu desas, pastētes un ruletes, sadalīta cūkgaļa, vistas gaļa un liellopa gaļa, kā arī citi gaļas produkti.

Kopš 2010. gada saražotās produkcijas apjoms ir palielinājies par 18% un turpina pieaugt. Produktu ražošanā tiek izmantoti pašgatavoti garšvielu maisījumi, bet gaļas izstrādājumu kūpināšana notiek pēc tradicionālām metodēm un izmantojot dižskābarža skaidas.

“Forevers” gaļas izstrādājumos izmantotā liellopa gaļa tiek iepirkta tikai no vietējiem ražotājiem. Savukārt, lai nodrošinātu nepieciešamo cūkgaļas apjomu, uzņēmums iegādājas ne tikai pašmāju izejvielu, bet to iepērk arī no dažādu Eiropas Savienības valstu, tostarp Vācijas, Beļģijas un Polijas sertificētiem piegādātājiem.

Veikalu tīkls[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2019. gadā “Forevers” tirdzniecības tīklā ir vairāk nekā 90 veikali visā Latvijā, kura darbības uzturēšanā būtisks ķēdes posms ir uzņēmuma izveidotā loģistikas sistēma. Kopš 2017. gada uzņēmums īsteno vērienīgu veikalu tīkla paplašināšanas projektu, kas paredz jaunu zīmola tirdzniecības vietu atvēršanu un esošo “Forevers” veikalu modernizēšanu. “Forevers” veikalu modernizēšana notiek saskaņā ar 2018. gadā ieviesto uzņēmuma konceptu, kas paredz gaļas veikala sortimentu paplašināt arī ar citu kategoriju produktiem.

Līdzās plašajam gaļas izstrādājumu sortimentam un svaigai gaļai, tiek tirgota arī tādu Latvijas ražotāju produkcija kā, piemēram, pankūkas, pelmeņi, konservēti produkti, tomātu mērces, majonēze, sulas un ūdens. Tādā veidā pircējiem tiek sniega ērtāka iepirkšanās pieredze un iespēja vienā veikalā iegādāties uzreiz vairākas preču kategorijas.

Loģistikas ķēde[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

“Forevers” loģistikas procesi tiek vadīti un organizēti no Rīgas, kā arī loģistikas filiālēm Jēkabpilī un Saldū. 2018. gadā uzņēmums uzsāka Jēkabpils loģistikas centra modernizāciju un rekonstrukciju, no kura notiek piegādes pamatā uz Vidzemes, Zemgales un Latgales novadiem. Modernizācijas rezultātā tiks uzlabotas loģistikas sistēmas un mehānismi, kas ļauj paātrināt veikto darbu ātrumu un kāpināt filiāles efektivitāti. Tāpat tiks nomainītas komunikācijas sistēmas, veikti teritorijas labiekārtošanas un infrastruktūras darbi.

“Forevers” autotransporta tīklā ir 52 dažādas komerctransporta vienības, kas katru dienu nodrošina preču piegādi gan savām tirdzniecības vietām, gan citiem mazumtirdzniecības veikalu tīkliem un neatkarīgajiem veikaliem.

HoReCa segmentā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ar mērķi turpināt uzņēmuma izaugsmi un stiprināt savas pozīcijas tirgū “Forevers” jau vairākus gadus aktīvi strādā HoReCa segmentā. Produkti tiek piegādāti sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, restorāniem, viesnīcām, kā arī slimnīcām, skolām un bērnudārziem. 2018. gadā HoReCa segmentam saražotā produkcija veidoja 19,3% no kopējā “Forevers” saražotā produkcijas apjoma. Prognozēts, ka 2019. gadā HoReCa segmenta apgrozījums sasniegs 25% pieaugumu.

Uzņēmuma sasniegumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Saskaņā ar Lielbritānijas pētījuma aģentūru “Euromonitor International” “Forevers” ir atzīts par Nr. 1 — pirktāko gaļas produktu zīmolu Latvijā 2018., kā arī 2017. gadā.

2017. gadā Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) veiktajās degustācijās, piedaloties pircējiem veikalos un ekspertiem, “Forevers” ražotie produkti atzīti par garšīgākajiem piecās produktu kategorijās. Augstāko novērtējumu saņēmuši “Forevers” doktordesa Ekstra, cīsiņi Ekspress Bērnu, sardeles Ekstra, Dāņu salami un kūpināta cūkgaļas karbonāde. Degustācijas dažādām produktu grupām kopš 2002. gada periodiski rīko LTA sadarbībā ar Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu.

Tāpat viens no uzņēmuma darba un produkcijas lielākajiem novērtējumiem ir rezultāti LTA rīkotajās “Gada prece” nominācijās, kurās “Forevers” produkti katru gadu saņem godalgas.

2018. gadā ar “Gada prece” godalgoti tādi “Forevers” produkti kā sardeles Bērnu, Zemnieku gaļa mājas žāvējumā un Marmora auksti kūpinātā gaļa. Turpretim 2017. gadā par garšīgākajiem un kvalitatīvākajiem produktiem atzīti “Forvers” cīsiņi Bērnu dabīgā apvalkā, puskūpinātā Rīgas salami, Doktordesa Ekstra. Savukārt 2016. gadā “Forevers” bija iespēja piedalīties European Business Awards (Eiropas Biznesa balvas) konkursa finālā, kurā tika izcīnīts nacionālā čempiona tituls.

2018. gada jūnijā “Forevers” ieguva sertifikātu “Stiprākais Latvijā” un AS “Kredītinformācijas Birojs” (KIB) novērtējumā tika atzīts kā stabils Latvijas uzņēmums ar zemu saistību neizpildes risku. Tas uzņēmumu ierindoja starp 5% Latvijas uzņēmumu, kas atbilst stingrajiem sertificēšanas standartiem.

2017. gadā “Forevers” jau otro gadu pēc kārtas tika iekļauts prestižajā Londonas fondu biržas gadagrāmatā — izdevumā par 1000 ātrāk augošajiem uzņēmumiem, kuri iedvesmo Eiropu.

Andrejs Ždans[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Andrejs Ždans ir SIA “Forevers” valdes loceklis un uzņēmuma dibinātājs un īpašnieks. Pateicoties Andreja Ždana ieguldījumam, uzņēmums ir audzis un attīstījies par vienu no vadošajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, nodarbinot vairāk nekā 245 cilvēkus. Viens no svarīgākajiem “Forevers” attīstības faktoriem ir ieguldījums darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanā un apmācībās, ne tikai stiprinot komandas saliedētību, bet arī kopumā paaugstinot uzņēmuma darbības rādītājus.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]