Sapņotāja no Ostendes

Vikipēdijas lapa
"Sapņotāja no Ostendes"
"Sapņotāja no Ostendes"
Autors(-i) Ēriks Emanuēls Šmits
Oriģinālais
nosaukums
La Rêveuse d'Ostende
Vāka autors Leon Spilliaert, fragments no Marine verte
Valsts Valsts karogs: Francija FRA
Valoda franču
Žanrs(-i) īso stāstu krājums
Izdevējs Albina Mišela izdevniecība
Izdota 2007. gadā
Lappuses 257
ISBN 978-2-253-13437-4
Iepriekšējā Odete Tulemonde un citi stāsti (2006)
Nākamā Uliss no Bagdādes (2008)

"Sapņotāja no Ostendes" (franču: La Rêveuse d'Ostende) ir Beļģijas rakstnieka Ērika Emanuēla Šmita īso stāstu krājums. Sarakstīts franču valodā, pirmo reizi izdots 2007. gadā Albina Mišela izdevniecībā.

Krājumā apkopoti 5 savstarpēji neatkarīgi stāsti, stāstu varones ir sievietes ar dažādiem dzīves stāstiem. Tie ir stāsti par mīlestību un ar to saistītiem notikumiem galveno varoņu dzīvēs.

Titulstāsta varone ir gados veca sieviete Emma van A., ko rakstnieks satiek, noīrējot pie viņas sev apmešanās vietu Ostendē. Pamazām viņa rakstniekam atklāj savu dzīves stāstu, aizraujošu un notikumiem bagātu. Viņa pastāsta par sen atpakaļ satikto karaliskās ģimenes piederīgo un par viņu savstarpējo mīlestību. Rakstnieks, uzzinot, ka viņa kļuvusi par invalīdi ratiņkrēslā jau agrā jaunībā, sāk domāt, ka tas viss ir izdomājums, sapņi. Bet, kad pēc sievietes nāves tiešām ierodas kādas vārdā neminētas augsti situētas personas pārstāvis un atved simbolisku zīmi, cimdu, par ko sieviete bija stāstījusi rakstniekam, viņš vairs nezina, vai uzklausījis izdomātus stāstus vai patiesību.

Stāstu uzskaitījums:

  • La Rêveuse d'Ostende
  • Crime parfait
  • La Guérison
  • Les Mauvaises Lectures
  • La Femme au bouquet