Sems Riverss

Vikipēdijas lapa
Sems Riverss
Sam Rivers
Sems Riverss 2013. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Semjuels Roberts Riverss
1977. gada 21. septembrī (46 gadi)
Izcelsmes vieta Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Džeksonvila, Florida, ASV
Žanri ņūmetāls, reproks, repmetāls, alternatīvais metāls
Nodarbošanās basģitārists
Darbības gadi 1994–2015, 2018–pašlaik
Darbība ar Limp Bizkit, Sleepkillers

Semjuels Roberts Riverss (angļu: Samuel Robert Rivers; dzimis 1977. gada 21. septembrī) ir amerikāņu mūziķis. Pazīstams kā grupas Limp Bizkit basģitārists un bekvokālists, kā arī viens no grupas izveidotājiem.

Viņš ir Džona Oto, grupas Limp Bizkit bundzinieka, brālēns. Līdz 2000. gadam spēlēja ar Ibanez sērijas ģitārām (BTB5005, SR885), no 2000. gada pārgāja uz custom tipa ģitārām Warwick ar gaismas diodēm grifā. 2000. gadā Gibson Awards viņu atzina par gada labāko basģitāristu.[1]

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Riverss mūziku sāka apgūt jau bērnībā. Viņa pirmais mūzikas instruments bija tuba. Nodarboties ar mūziku Riversu iedvesmoja brālēns Džons Oto. Viņš spēlēja tubu Arlingtonas vidusskolas orķestrī. Mācījies arī Bīskapa Kenija vidusskolā un Daglasa Andersona mākslas skolā. Iesākumā Sems spēlēja parasto ģitāru, vēlāk pasniedzējs piedāvāja viņam pāriet uz basģitāru. 15 gadu vecumā, mēģinot sakrāt naudu jaunai basģitārai, strādājot ātrās ēdināšanas restorānā, viņš iepazinās ar Fredu Dērstu. Kopā viņi izveidoja grupu Malachi Sage, kura pastāvēja īsu laika brīdi. Pēc tam Sems un Freds nolēma nodibināt vēl vienu grupu. Pēc Sema uzaicinājuma grupai kā bundzinieks pievienojās Džons Oto.

2001. gadā viņš apprecējās ar Kinteru Atkinsu.

2006. gadā Sems Riverss nodibināja privāto ierakstu studiju Džeksonvilā. Viņš producēja grupu Burn Season un The Embraced pirmos albumus, un grupu Indorphine.

Kopdarbi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Gibson Guitar and Bass Music Free Lessons, Downloads, MP3, Video, Players, Podcast, News, Blog, Contests». Gibson.com. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2008. gada 11. maijs. Skatīts: 2011. gada 21. jūlijs.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]