Septiņarpus dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem

Vikipēdijas lapa
Septiņarpus dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem
Ievas Akurateres albums
Ierakstīts 1987
Žanrs Rokmūzika
Ievas Akurateres albumu hronoloģija
"Septiņarpus dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem"
(1987)
"Spogulis"
(1989)

Septiņarpus dziesmas ar Eduarda Veidenbauma vārdiem ir Ievas Akurateres soloalbums ar Jura Kulakova mūziku, ierakstīts 1987. gadā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc viesošanās Eduarda Veidenbauma muzejā "Kalāči" Juris Kulakovs saraksta astoņu dziesmu ciklu ar populārā dzejnieka vārdiem, uz to viņu pamudināja muzeja darbinieki, lai aktualizētu dzejnieka darbus jaunatnes auditorijā. J. Kulakovs jau iepriekš komponējis Veidenbaumu - dziesma "Iedzer, brāli" iekļauta "Pērkona" otrajā albumā "Zibens pa dibenu" (1982).

Astoņas albuma dziesmas ieskaņojis J. Kulakovs (taustiņinstrumenti, programmēšana) un I. Akuratere (balss). "Reiz zaļoja jaunība" ir šī albuma populārākā dziesma, tajā vienīgajā skan tikai balss un ģitāras pavadījums. 1988. gadā šī dziesma, pateicoties Ievas tāgada lielajai popularitātei, pateicoties dalībai Atmodas notikumos un dziesmas "Manai tautai" atskaņojumiem, iegūst 3. vietu "Mikrofona" aptaujā.

Šis dziesmu cikls nav izdots oficiāli, tas izplatījās magnetofona lentes ierakstā. 80. gados tas atskaņots arī koncertos, tai skaitā "Pērkona" 1989. gada tūrē ASV.[1] 1987. gadā Latvijas TV šim albumam uzņem videofilmu "Bet vilciens brauc" (režisors Arvīds Babris), kurā piedalās I. Akuratere, J. Kulakovs (Veidenbauma lomā)[2] un amatierteātra aktieri.[3]

Dziesmu saraksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Tumsa un migla - 5:21[4]
  2. Viss ir joks - 3:22
  3. Pēc goda, pēc varas, pēc mantas - 2:54[5]
  4. Reiz zaļoja jaunība - 2:24[6]
  5. Viens otru - 4:16[7]
  6. Es domāju - 4:00[8]
  7. Vēl desmit, divdesmit gadu - 2:59[9]
  8. Kad niknas vētras - 7:00

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]