Sirano

Vikipēdijas lapa
Sirano
Oriģinālais
nosaukums
Cyrano
Režisors Džo Raits
Producents
Scenārija autors Ērika Šmita
Galvenajās
lomās
Mūzika
  • Ārons Desners
  • Braiss Desners
Operators Sīmuss Makgārvijs
Montāža Valerio Bonelli
Studija
Izplatītājs
Izdošana
  • 2021. gada 2. septembris (Teluraidas kinofestivāls)
  • 2022. gada 25. februāris (ASV un Apvienotās Karalistes)
Ilgums 124 minūtes
Valsts
Valoda angļu
Budžets 30 miljoni US$[1]
Kopējie ienākumi 6,3 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Sirano" (angļu: Cyrano) ir 2021. gada ASV muzikāli romantiskā drāmas filma, kuras režisors ir Džo Raits, scenārija autore Ērika Šmita. Sižets balstīts uz Šmitas 2018. gada skatuves mūziklu ar tādu pašu nosaukumu, kas savukārt veidots pēc Edmonda Rostāna 1897. gada lugas "Sirano de Beržeraks" motīviem. Galvenās lomas atveidojuši Pīters Dinklidžs, Heilija Beneta, Kelvins Harisons jaunākais, Bens Mendelsons.

Filmas "Sirano" pasaules pirmizrāde notika 2021. gada 2. septembrī 48. Teluraidas kinofestivālā, un sākot ar 2021. gada 17. decembri filmu vienu nedēļu demonstrēja Losandželosas kinoteātros. Pārējos ASV un Apvienotās Karalistes kinoteātros filmu demonstrēja tikai no 2022. gada 25. februāra. Tai ir slikti kases ieņēmumi, jo tā ir nopelnījusi tikai 6,3 miljonus ASV dolāru pie 30 miljonu budžeta. Tomēr filma saņēmusi lielākoties pozitīvas kritiķu atsauksmes, kur kritiķi slavē Dinklidža un Benetas aktierspēli, kā arī filmas skaņu celiņu. Filma nominēta vairākām balvām, tostarp 79. Zelta globusa balvai kategorijās "Labākais mūzikls vai kinokomēdija" un "Labākais aktieris mūziklā vai kinokomēdijā" (Dinklidžs), četras nominācijas 75. BAFTA kino balvai un nominācija 94. Kinoakadēmijas balvai kategorijā "Labākie kostīmi".

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Anne Thompson. «Why Joe Wright Threw Caution to the Winds on Cyrano After Woman in the Window Left Him Reeling». IndieWire, 2022. gada 4. janvāris. Skatīts: 2022. gada 20. janvāris.
  2. «Cyrano». Box Office Mojo. Skatīts: 2022. gada 4. jūnijā.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]