Sliktie

Vikipēdijas lapa
Sliktie
Oriģinālais
nosaukums
The Bad Guys
Žanrs animācijas filma
Režisors Pjērs Perifels
Producents
  • Deimons Ross
  • Rebeka Hantlija
Scenārija autors
Galvenajās
lomās
Mūzika Denjels Pembertons
Montāža Džons Venzons
Studija DreamWorks Animation
Izplatītājs Universal Pictures
Izdošana
  • 2022. gada 17. marts (Latīņamerika)
  • 2022. gada 25. marts (Latvija)
  • 2022. gada 22. aprīlis (ASV)
Ilgums 100 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Kopējie ienākumi 250,1 miljons US$[2]
IMDb profils

"Sliktie" (angļu: The Bad Guys) ir 2022. gada ASV datoranimācijas kriminālā kinokomēdija ko veidojusi studija DreamWorks Animation un izplata Universal Pictures. Filmas režisors ir Pjērs Perifels (pilnmetrāžas filmas režisora debija), scenāristi Ītans Koens un Hilarija Vinstone, balstīta uz tāda paša nosaukuma Ārona Bleibija bērnu grāmatu sēriju. Galvenos varoņus ierunājuši Sems Rokvels, Marks Merons, Kreigs Robinsons, Entonijs Ramoss, Akvafina, Ričards Aiouādi, Zesī Beitsa, Lilija Singa un Aleksa Boršteina. Filmā stāstīts par antropomorfu dzīvnieku noziedzīgu grupējumu, kas pēc notveršanas mēģina izlikties par paraugpilsoņiem.

Darbs pie filmas sākās 2018. gadā. Tēlus un sižetu iedvesmoja tādas kriminālfilmas un anime seriāli kā ""Oušena" filmu sērija, Lupin III, "Lubene" un Beastars, kamēr filmas animācijas stilu iedvesmoja Sony Pictures Animation filma "Zirnekļcilvēks: Ceļojums Zirnekļpasaulē" (2018). Filmas tēlu ieskaņošana notika attālināti COVID-19 pandēmijas laikā.

Filmas "Sliktie" pirmizrādes dažādās valstīs sākās no 2022. gada 16. marta, Latvijā — 25. martā, bet ASV — 22. aprīlī. Tā saņēmusi galvenokārt pozitīvas kritiķu atsauksmes un tās pasaules kases ienākumi ir vairāk nekā 250 miljoni ASV dolāru un tā ir otra ienesīgākā 2022. gada animācijas filma.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «The Bad Guys (U)». BBFC. Skatīts: 2022. gada 25. marts.
  2. «The Bad Guys (2022)». Box Office Mojo. Skatīts: 2022. gada 15. novembrī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]