Tīklu iela (Rīga)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par ielu Rīgā. Par citām jēdziena Tīklu iela nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Tīklu iela
Tīklu iela
Tīklu ielas un Zvejnieku ielas krustojums.
Skats Daugavas virzienā.
Ielas novietojums Rīgā
Pamatinformācija
Pilsēta Rīga
Priekšpilsēta Kurzemes rajons
Apkaime Ķīpsala
Garums 200 m
Joslu skaits 2
Segums asfalts
Sabiedriskais transports
Autobuss 57.
Tīklu iela Vikikrātuvē

Tīklu iela ir vietējas nozīmes iela Rīgā, Kurzemes rajonā, Ķīpsalā. Tā sākas pie Matrožu ielas, kas ir ielas turpinājums Ķīpsalas ziemeļu virzienā (turpat atrodas arī savienojums ar Zvejnieku ielu, kura savukārt ir Matrožu ielas turpinājums Ķīpsalas dienvidu virzienā), virzās Ķīpsalas austrumu virzienā, iela beidzas kā strupceļš iepretīm Daugavai blakus SIA „Rīgas tilti” administrācijas ēkai. Kopējais ielas garums - 200 metri, visā garumā klāta ar asfalta segumu. Sastāv no divām braukšanas joslām, gar ceļa malām nav izbūvētas gājēju ietves. Posms no Matrožu ielas līdz Zvejnieku ielai klasificējams kā pilsētas nozīmes. Ielā sastopama pamatā mazstāvu dzīvojamo ēku apbūve. Tīklu iela ir viena no retajām Rīgas ielām, kurā nav reģistrēta neviena adrese.

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tīklu iela ir 200 metrus gara vietējas nozīmes iela Ķīpsalas apkaimes ziemeļu daļā. Tā sākas pie Matrožu ielas, kas ir ielas turpinājums Ķīpsalas ziemeļu virzienā, un virzās austrumu virzienā kā asfaltēts ceļš. 40 metrus tālāk seko savienojums ar Zvejnieku ielu, kuru var uzskatīt par Matrožu ielas turpinājumu Ķīpsalas dienvidu virzienā. Nākamais krustojums ielai ir ar Ogļu ielu, pēc kura 60 metrus tālāk tā izbeidzas kā strupceļš iepretīm Daugavai blakus iežogotai saimnieciskās darbības teritorijai vienā pusē un SIA „Rīgas tilti” administrācijas ēkai otrā pusē.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Iela iezīmēta Rīgas plānā 1876. gadā, Rīgas ielu sarakstā kopš 19. gadsimta 80. gadiem ar nosaukumu Tīklu iela (Netz Strasse). Iela veda no Matrožu ielas līdz vēlāk likvidētajam Balasta dambja posmam. Līdz 1940. gadam apbūve un oficiāla numerācija tikai vienā gruntsgabalā (nr. 1). Vācu okupācijas laikā nosaukums Netzstrasse (Tīklu iela).

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Tīklu iela ir savienota ar šādām ielām:

Infrastruktūra[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Sabiedriskais transports[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2014. gada 10. martā tika slēgts vienīgais sabiedriskā transporta maršruts uz Ķīpsalas ziemeļu daļu - 277. minibusa maršruts. Tā vietā atklāja 57. autobusu maršrutu no pilsētas centra pa Vanšu tiltu līdz bijušajam minibusu galapunktam Matrožu ielā salas ziemeļos.[1] Maršrutā iekļauta arī lielākā daļa Tīklu ielas, posms no Matrožu ielas līdz Ogļu ielai. Darba dienās autobusi kursē tikai rīta un vakara stundās, brīvdienās - no plkst. 8:30 līdz plkst. 18:00. Ielā neatrodas sabiedriskā transporta pieturvietas.

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]