Diskusija:Baltu-slāvu pirmvalodas hipotēze

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Hipotēze vai vienkārši propaganda? Cik interesanti, ka "baltu-slāvu" valodas koncepts parasti nāk tieši no slāvu uzcelsmes "zinātniekiem". Vislielākais literatūras daudzums par šo nāk no padomju laikiem. Turklāt tagad visdrīzāk no turienes visa pasaule ir pārņēmuši šīs idejas. Krievu ir desmitiem un simtiem reižu vairāk par mums, tad var viņi aktīvi mūsdienās darbojas pa visām vikipēdijām, lai visādos rakstos rakstītu, kas viņiem labāk patiktu. Angļu Vikipēdijā pirms vairāk kā gada tas raksts vispār izskatījās daudz, daudz traģiskāks - tagad jau ir normālāk. Bet vajadzētu mums par šo hipotēzi izteikties arī citās vikipēdijās, ja vien kāds tur klausīsies. Un paldies latviešu Vikipēdijas raksta autoram par šo rakstu! --217.24.78.10 17:40, 28 maijā, 2011 (UTC)

Par to daudzkārt ir diskutēts (un galvenokārt tieši no nebaltu puses) rakstu diskusijās: Balto-Slavic languages, Talk:Baltic languages un Talk:Indo-European languages. Bet allaž kāds vai kādi atrodas, kas iebilst pret raksta pārdēvēšanu vai satura mainīšanu. --GreenZeb — 17:50, 28 maijā, 2011 (UTC)

citāts

Language in time and space. On the problem of the Slavic Glottogenesis (2004) pp93-96 by V. V. Martynov.

Поэтапно снимая пласты славянской лексики и частично грамматики, возникшие в результате конвергентных процессов, мы все ближе подходим к первичному ингредиенту, который неизбежно оказывается балтийским. Балтийский характер первичного ингредиента праславянского языка доказывается путем исследования дивергентных процессов и прежде всего мощного инновационного процесса суффиксальной именной деривации, проходившей в протобалтийском и составившем основные формантно-функциональные ресурсы праславянского именного словообразования. Сопоставляя конвергенцию и дивергенцию в их определяющих, диагностирующих факторах, мы неизменно приходим к выводу о дочернем характере протославянского языкового состояния сравнительно с протобалтийским. —Šo komentāru pievienoja 195.147.206.144 (diskusijadevums).