Diskusija:Vetseke

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Angļu vikipēdijā ir dati, ka Vetseke (Vjačko) ir nevis līvs, bet Rūrika dzimtas no Druckas (tagad Baltkrievijā) - http://en.wikipedia.org/wiki/Vyachko. --Feens 21:41, 5 maijā, 2006 (UTC)

Vispār tas nav īsti pierādīts. Kā galveno pierādījumu tur min, ka viņš esot maksājis meslus polockas kņazam un vēlāk arī pats devies uz krievzemi. Cik zinu nopietnāku pierādījumu nav. Tāpēc katrs te izdomā savu versiju.

Un arī tas, ka viņš bija pareizticīgais.--Feens 19:53, 6 maijā, 2006 (UTC)

Tā kā lielākajā daļā vēstures grāmatu minēts viņš kā līvs vai latgalis, tad būtu jāpaliek pie līva. (Neparakstīts komentārs, ko pievienoja 84.237.156.111 (diskusija · devums).)

Vai varētu paskaidrot vārdus - lielākā daļa vēstures grāmatu? Piemēram, baltvācu vēsturnieks M. Frh. von Taube (kā saprotu, darbā M. von Taube, Russische und litauische Fürsten an der Düna zur Zeit der deutschen Eroberung Livlands, Breslau 1935) apgalvojis citādi, un tur viņš balstījies uz senkrievu hronikām. Viņš arī uzskata Vjačko par fon Tīzenhauzenu dzimtas ciltstēvu. Protams, tas viss var būt politiski nosacīts, tāpēc ierosinu to līvu izmest no raksta vispār, jo, ja pierādījumi, ka Vjačko ir Rurika dzimtas ir apšaubāmi, tad nezinu nevienu pierādījumu, ka Vjačko būtu bijis līvs.--Feens 19:53, 6 maijā, 2006 (UTC)

Vetseke latviski būtu vecākais. Kokneses vecākais. —Šo komentāru pievienoja 159.148.82.230 (diskusijadevums).

tieši tā un te drīzāk var saprast, ka tas ir ievēlēts amats, nevis mantojumā atstāts, tāpēc visas "ģeneoloģiskās pētniecības" ir diez vai saistītas ar realitāti.92.13.27.15 2021. gada 3. decembris, plkst. 03.03 (EET)[atbildēt]
Ievēlēšana (lai gan vecākos parasti neizvēl) vēl nenozīmē, ka ievēlamā ģenealoģijai nav nozīmes - ievēlēšana senvēsturē nereti notikusi vai nu bez citiem kandidātiem, vai starp dažiem augstdzimušiem kandidātiem un tā izvēloties, ar kuru augstdzimušo klanu būtu svarīgāk draudzēties.--Egilus (diskusija) 2021. gada 3. decembris, plkst. 06.05 (EET)[atbildēt]