Tintiņa piedzīvojumi: Vienradža noslēpums

Vikipēdijas lapa
Tintiņa piedzīvojumi: Vienradža noslēpums
Oriģinālais
nosaukums
The Adventures of Tintin
Žanrs komēdija, piedzīvojumu filma, mistērija, animācijas filma
Režisors Stīvens Spīlbergs
Producents
Scenārija autors
Galvenajās
lomās
Mūzika Džons Viljamss
Studija
Izplatītājs
Izdošana
  • 2011. gada 23. oktobris (Briseles un Parīzes pirmizrāde)
  • 2011. gada 21. decembris (ASV)
  • 2011. gada 26. decembris (Jaunzēlande)
Ilgums 107 minūtes[1]
Valsts
Valoda angļu
Budžets 135 miljoni US$
Kopējie ienākumi 374 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Tintiņa piedzīvojumi: Vienradža noslēpums" (angļu: The Adventures of Tintin, ārpus Ziemeļamerikas zināma arī kā angļu: The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn) ir 2011. gada piedzīvojumu animācijas filma, kas balstīta uz beļģu komiksu mākslinieka Eržē (Žoržs Remī) tāda paša nosaukuma komiksiem. Filmas režisors un viens no producentiem ir Stīvens Spīlbergs. Galvenās lomas ierunājuši Džeimijs Bells, Endijs Serkiss, Denjels Kreigs, Niks Frosts, Saimons Pegs, Daniels Mejss, Tobijs Džounss, Makenzijs Krūks un Geds Elmalehs. Filmas pirmizrāde notika 2011. gada 23. oktobrī Briselē un Parīzē.

Animācijas filma ieguva Zelta globusa balvu nominācijā "Labākā animācijas pilnmetrāžas filma", kļūstot par pirmo ne Pixar animācijas filmu, kas ieguvusi Zelta globusa balvu šajā nominācijā. Komponists Džons Viljamss par savu darbu filmā tika nominēts Amerikas Kinoakadēmijas balvai kategorijā "Labākā oriģinālmūzika", kur tā zaudēja filmai "Mākslinieks". Tāpat animācijas filma tika nominēta sešām Saturna balvām.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Filmā Tintiņš no kāda tirgotāja nopērk kuģa modeli. Viņš to aiznes mājās, taču kuģim nolūst masts, un Tintiņš tā iekšienē atrod senu pergamentu, kas vēsta par kādu nogrimušu kuģi ar dārgumiem. Tai pat laikā vēl vairāki citi kolekcionāri ir ieinteresēti iegūt senos pergamentus, lai tos saliekot kopā atklātos nogrimušā kuģa "Vienradzis" koordinātes, jo leģenda vēsta, ka kuģī esot bijusi slepena dārgumu krava.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «The Adventures of Tintin - The Secret of the Unicorn». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2020. gada 9. augustā. Skatīts: 2019. gada 16. februāris.
  2. «The Adventures of Tintin (2011)». Box Office Mojo (Amazon.com). Skatīts: 2019. gada 16. februāris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]