Nepiedots

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Unforgiven)
"Nepiedots"
Oriģinālais
nosaukums
Unforgiven
Režisors Klints Īstvuds
Producents Klints Īstvuds
Galvenajās
lomās
Studija Malpaso Productions
Izplatītājs Warner Bros.
Izdošana
  • 1992. gada 3. augusts (Losandželosa)
  • 1992. gada 7. augusts (ASV)
Ilgums 131 minūte[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 14,4 miljoni US$[2]
Kopējie ienākumi 159,2 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Nepiedots" (angļu: Unforgiven) ir 1992. gada ASV vesterna filma, kuras režisors un galvenās lomas attēlotājs ir Klints Īstvuds.

Filma ir par novecojošo Viljamu Maniju — slepkavu, kas pieņem vienu darba piedāvājumu vairākus gadus pēc tam, kā sācis pievērsties darbam fermā. Galvenās lomas tajā attēlo Īstvuds, Džīns Hekmens, Morgans Frīmens, Ričards Heriss.

Filmu nominēja Amerikas Kinoakadēmijas balvai deviņās nominācijās, tā saņēma balvu četrās nominācijās: kā labākā filma, labākais režisors, labākais otrā plāna aktieris un labākā montāža. Trešais vesterns, kas saņem Kinoakadēmijas balvu kā gada labākā filma. 2004. gadā filmu iekļāva ASV Kongresa bibliotēkas Nacionālajā kino reģistrā kā "kulturāli, vēsturiski vai estētiski nozīmīga filmu".

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «UNFORGIVEN». British Board of Film Classification. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2016. gada 5. martā. Skatīts: 2015. gada 13. janvāris.
  2. 2,0 2,1 «Unforgiven - Box Office Data, DVD and Blu-ray Sales, Movie News, Cast and Crew Information». The Numbers. Skatīts: 2015. gada 13. janvāris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]