Vīrs, vārdā Ūve (filma)

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Vīrs, vārdā Ūve)
Vīrs, vārdā Ūve
Oriģinālais
nosaukums
En man som heter Ove
Žanrs komēdija, drāma
Režisors Hanness Holms
Producents
Scenārija autors Hanness Holms
Galvenajās
lomās
Mūzika Gaute Storāss
Studija Tre Vänner
Izplatītājs Nordisk Film
Izdošana
  • 2015. gada 25. decembris (Zviedrija)
Ilgums 115 minūtes[1]
Valsts Karogs: Zviedrija Zviedrija
Valoda zviedru
Kopējie ienākumi 3,5 miljoni US$[2]
IMDb profils

"Vīrs, vārdā Ūve" (zviedru: En man som heter Ove) ir 2015. gada Zviedrijas drāma, kas balstīta uz Fredrika Bakmana tāda paša nosaukuma romānu. Filmas režisors un scenārija autors ir Hanness Holms. Galvenās lomas filmā atveido Rolfs Lasgārds, Filips Bergs, Īda Engvola un Bahara Parsa. Filmas pirmizrāde notika 2015. gada 25. decembrī Zviedrijā.

Filma tika nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai nominācijās "Labākais grims un matu sakārtojums" un "Labākā starptautiskā spēlfilma".

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Galvenais varonis Ūve ir noslēgts pensionārs ar ne pārāk jauku raksturu, kurš savas dienas pavada, pildot apkārtējo māju izveidotās asociācijas noteikumus un apmeklējot sievas kapu. Ūve jau ir atsacījies no prieka dzīvē, tomēr drīz vien viņš sadraudzējas ar saviem jaunajiem kaimiņiem.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «A Man Called Ove». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 30. septembrī. Skatīts: 2019. gada 30. septembris.
  2. «A Man Called Ove». Box Office Mojo. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 21. maijā. Skatīts: 2019. gada 30. septembris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]