Veidne:Dzēst+/doc

Vikipēdijas lapa

Izmantošana[labot pirmkodu]

Šo veidni ieteicams izmantot, lai izvirzītu rakstu dzēšanai. Atšķirībā no veidnes {{dzēst}}, tā papildus pievieno arī informāciju par to, kad raksts izvirzīts dzēšanai un kurš dalībnieks pievienojis dzēšanas paziņojumu.

Izsaucot šo veidni, priekšā obligāti ir jāraksta "subst:". Pretējā gadījumā veidnē tiks attēlota informācija nevis par tās pievienošanu, bet gan par pēdējo lapas saglabāšanas reizi.

Sintakse[labot pirmkodu]

Veidni izsauc šādi:

{{subst:dzēst+|Dzēšanas iemesls.}}

Veidnei ir viens arguments, kurā norāda dzēšanas iemeslu. Tas nav obligāts, taču to vēlams norādīt gadījumos, kad iemesls nav acīmredzams.

Veidnes apraksts[labot pirmkodu]

Šī veidne izsauc veidni {{dzēst}} ar papildus argumentiem lietotājs un laiks, kuru vērtības tiek noteiktas automātiski ar iebūvēto funkciju {{REVISIONUSER}} un {{REVISIONTIMESTAMP}}} palīdzību. Ja veidne tiek izsaukta ar prefiksu "subst:", tad šo parametru vērtības tiek saglabātas lapas kodā, bet veidnes {{dzēst+}} izsaukums tiek automātiski aizstāts ar veidnes {{dzēst}} izsaukumu. Šis mehānisms ir līdzīgs tam, kā lapas saglabāšanas brīdī paraksts ~~~~ automātiski tiek aizstāts ar dalībnieka vārdu un parakstīšanās laiku.

Piemēram, lapas saglabāšanas brīdī kods

{{subst:dzēst+|Dzēšanas iemesls.}}

automātiski tiek aizstāts ar veidnes {{dzēst}} izsaukumu formā

{{dzēst|Dzēšanas iemesls.|lietotājs=...|laiks=...}}

kur daudzpunktu vietā ir dalībnieka vārds un lapas saglabāšanas laika marķieris (timestamp).

Lai panāktu dalībnieka vārda un laika marķiera saglabāšanu lapas kodā, veidne izsauc iebūvētās funkcijas ar prefiksu "subst:" jeb {{subst:REVISIONUSER}} un {{subst:REVISIONTIMESTAMP}}}. Veidnes kodā ir ievietotas birkas <includeonly> tā, lai izjauktu koda parsēšanas secību un izvairītos no dalībnieka vārda un laika marķiera saglabāšanas pašā veidnē.

Skatīt arī[labot pirmkodu]