Veidnes diskusija:Gadukaste-citi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Žēl, ka šādi "sabojāta" veidne. Man doma bija uztaisīt universālu veidni, kas neaprobežotos tikai ar Latvijas, sporta un pasaules notikumiem, bet kurā varētu ielikt arī tagad vēl neesošas jomas. Kas notiks, ja mums būs 10 šādas nodaļas? Tā tabula būs baigi lielā, un arī sarkanās saites visur "vilksies līdz". Piemēram, kāds saņemsies, uztaisīs notikumus par PSRS, bet pēc 1991. gada tā vairs neeksistē, bet šī veidne ģenerēs sarkanās saites. Var jau ielikt tur pārbaudes utt., bet tas visu baigi sarežģīs. Domāju, ka jāatgriešas pie universālā varianta, kur ir gadu saites tikai attiecīgajā jomā un uz galvenajiem gadu rakstiem. Nekas cits nav vajadzīgs. Ja gribas, var ielikt "Veidne:Gada citi notikumi", kur ir saites tikai uz skatamo gadu citas jomās. --Dainis 07:14, 10 februārī, 2009 (UTC)

Tad es mainu atpakaļ. --Dainis 07:44, 11 februārī, 2009 (UTC)
Kādas problēmas. Viens variants ir 1940-1991 izmanto vienas veidnes tipu, bet pēc 1991 citu. Nevajag par pašmērķi nostādīt absolūtu universalizāciju! Otrs variants (manuprāt vislabākais) ir notikumus Latvijas PSR var rakstīt arī rakstā Notikumi Latvijā. 1991. gadā latvija taču nesakravāja mantiņas un nepārvācās dzīvot citā teritorijā, bet gan vienkārši nomainījās valsts iekārta. Vienkārši pirmajā teikumā vajag pieminēt, ka piem. "No 1940-1991 gadam Latvija bija Latvijas PSR" vai kā savādāk, jo ja mēs izejam, ka Latvijas PSR vajag savus rakstus, tad tādus principā arī vajadzēs Imperiālās Krievijas Latvijas teritorijai, Zviedru laiku Latvijas teritorijai utt.
Pārējos notikumus šai veidnei droši var pievienot, bet diez vai tik drīz tādi parādīsies, tādēļ droši var atslābināties. Sākumā ir jātiek galā ar Notikumiem Latvijā un Notikumiem Sportā lai domātu par notikumiem mūzikā vai kultūrā. --Digital1 (uzrunāt) 09:47, 1 martā, 2009 (UTC)
Es gatavojos taisīt "Notikumi kosmonautikā". Tad kādēļ tie gadi būtu jāliek iekš notikumiem Latvijā un sportā? --Dainis 10:18, 1 martā, 2009 (UTC)
Lai sasaistītu visa veida notikumus attiecīgajā gadā, turklāt, ja attīecīgajā gadā nav attiecīga notikuma, tad var uztaisīt, lai šis neesošais links neparādās, bet ja nav pa prātam, tad pirmais variants — uztaisi atsevišķu veidni un aiziet. --Digital1 (uzrunāt) 10:42, 1 martā, 2009 (UTC)

Rakstā 1622. gads Latvijā šī kaste (kontakstā ar sasniegumiem SPORTĀ) izskatās groteski. Bet jautājums ir - no kura gada sports sāktos? --Feens (diskusija) 20:50, 18 decembrī, 2014 (EET)

Domā laikapstākļi arī tā neizskatās? Bet jā - par sportu būtu jāpiekrīt. En wiki atsevišķie raksti sākas ar 1776. gadu, bet mums līdz tam, protams, ļoti tālu. Varētu padomāt par nosacījuma uzlikšanu. Teiksim laikapstākļus rādīt vienīgi no gada X, sportu - no Y. --FRK (diskusija) 21:57, 18 decembrī, 2014 (EET)