Vara (2018. gada filma)

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Vice)
Vara
Oriģinālais
nosaukums
Vice
Žanrs drāma, komēdija, biogrāfiska filma
Režisors Ādams Makejs
Producents
Scenārija autors Ādams Makejs
Galvenajās
lomās
Mūzika Nikolass Britels
Studija
Izplatītājs Annapurna Pictures
Izdošana
  • 2018. gada 1. decembris (Semjuela Goldvina teātris)
  • 2018. gada 25. decembris (ASV)
Ilgums 129 minūtes[1]
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda Angļu
Budžets 60 miljoni US$
Kopējie ienākumi 76,1 miljons US$[2]
IMDb profils

"Vara" (angļu: Vice) ir 2018. gada biogrāfiska drāma, kuras režisors, scenārija autors un viens no producentiem ir Ādams Makejs. Galvenās lomas filmā atveido Kristians Beils, Eimija Adamsa, Stīvs Karels, Sems Rokvels, Tailers Perijs un Elisone Pila. Filmas pirmizrāde notika 2018. gada 11. decembrī Semjuela Goldvina teātrī.

Filma veidota par 46. ASV viceprezidentu Diku Čeiniju un viņa ceļu līdz kļūšanai par visspēcīgāko viceprezidentu ASV vēsturē.

Filma tika nominēta astoņām Amerikas Kinoakadēmijas balvām: "Labākā filma", "Labākais režisors", "Labākais aktieris galvenajā lomā", "Labākais aktieris otrā plāna lomā", "Labākā aktrise otrā plāna lomā", "Labākais oriģinālscenārijs", "Labākais grims un matu sakārtojums" un "Labākā montāža"; filma gan ieguva tikai vienu balvu par labāko grimu un matu sakārtojumu.

Tāpat filma tika nominēta sešām BAFTA kino balvām un sešām Zelta globusa balvām, kas ir vislielākais Zelta globusa balvu nomināciju skaits, ko līdz šim saņēmusi kāda filma.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Vice». Britu filmu klasifikācijas padome. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 24. jūnijā. Skatīts: 2019. gada 15. septembris.
  2. «Vice (2018)». Box Office Mojo (Amazon.com). Skatīts: 2019. gada 15. septembris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]