Vikipēdijas diskusija:Freedom of Panorama iniciatīva

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tāds feļetons padomju stilā, atgādina mītiņu kurā reiz sen seno laikos piedalījos krastmalā:

  • Par brīvu publisko vidi - URRRĀĀĀ!!!
  • Par brīvību publiskā vidē- URRRĀĀĀ!!!
  • Par publiskā vidē brīvību ierobežojošu likumu maiņu- URRRĀĀĀ!!!

Tā vietā lai risinātu problēmu (tā vispār ir problēma? - par to, laikam, varētu sastrīdēties un vēl 3 banus nopelnīt "par neko...","jo tev tāds lietotājvārds..." un "tu, man atgādini vienu citu...") civilizēti, tiek uztaisīts publisks balagāns ar bezjēdzīgu revolūcijas kļauzu rakstīšanu (vēl pietrūkst badastreiks), kas patiesībā ir domāta tikai dažu neidentificējamu personāliju personisko ambīciju realizēšanai, maskējoties aiz "vispārējo labumu" , "ak, cik vikipēdja ir laba" un "bet citās valstīs ir tāpat" izkārtnes. Ēteriskā Fejiņa aicina visus sapratīgos cilvēkus ignorēt šo bērnišķīgo, nepamatoto emocionalitāti un nesagādāt gandarījumu dažiem morāli izkurtējušiem vikipēdijas lietotājiem ar atbalstu šīm pasākumam kā tādam. ĒteriskāFejiņa (diskusija) 13:52, 27 jūlijā, 2012 (UTC)

Nekustini sprāgoni — sāks smirdēt. --Zemgalietis (diskusija) 13:57, 27 jūlijā, 2012 (UTC)
Ak, jel, man patīk, ka viss regulāri tiek interpretēts caur personāliju prizmu - cik noprotams šī ideja ir radusies, tikai tāpēc, ka kāds vakar nobloķēja ĒteriskoFejiņu un kāds kārtējo reiz izteica aizdomas, ka viņš ir Krišjānis. XD ~~Xil (saruna) 14:01, 27 jūlijā, 2012 (UTC)
Tā vietā lai risinātu problēmu... civilizēti... — priekšlikumus studijā. Lai nesanāk vēl papildu balagāns diskusijā. Protams, tam, kurš foto vikipēdijā neielādē, tā nav nekāda problēma. --ScAvenger (diskusija) 16:26, 27 jūlijā, 2012 (UTC)

Par detaļām[labot pirmkodu]

Precizējumi ir svarīgi. Fotografējamais objekts var atrasties publiski nepieejamā (privātā) teritorijā, bet tā attēlojumam, kas veikts no publiski pieejamas vietas, ir jābūt ar tādām pašām tiesībām, kā publiskā vietā esoša objekta attēlojumam. (Saules akmens atrodas privātā teritorijā) Pēdējais teikums ir pilnīgas blēņas - lielākoties tieši nofotografētais konkrētais objekts ir fotogrāfijas komerciālā vērtība. --Kikos (diskusija) 17:51, 27 jūlijā, 2012 (UTC)

Tā bija teikts esošajā likumā, tā kā es tagad uzrakstīju sanāk abejādi - ja tu fotografē no publiskas vietas, objekts vienalga ir publiski pieejams tavam acu skatam. Otrkārt nav runa par fotogrāfijas vērtību, bet māju kuru tu fotografē. Diezvai kāds arhitekts sevišķi uztraucas par to kā dabūt autoratlīdzību, ja kāds nofotografē viņa projektētu ēku, ja nofotografē kāda gleznotāja darbu, tad gan varbūt ~~Xil (saruna) 18:00, 27 jūlijā, 2012 (UTC)
Domāju, ka lietotājam anonīms noteikti būtu vērtīgs viedoklis. Kādam ir kontakti? --Papuass (diskusija) 18:42, 27 jūlijā, 2012 (UTC)