Viktors Tihonovs (1988)

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Viktors Tihonovs jaunākais)
Šis raksts ir par hokeja spēlētājs. Par citām jēdziena Viktors Tihonovs nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Viktors Tihonovs
Виктор Тихонов
Personas dati
Dzimis 1988. gada 12. maijā (35 gadi)
Valsts karogs: Latvijas PSR Rīga, Latvijas PSR
Augums 188 cm
Svars 85 kg
Sporta veids Hokejs
Pozīcija Centra uzbrucējs
Nūjas tvēriens Labais
Profesionāļa karjera 2006—pašlaik
Kluba informācija
Klubs Valsts karogs: Krievija Sanktpēterburgas SKA
Līga KHL
Drafts
NHL drafts 28., 1. kārtā, 2008
Drafta klubs Fīniksas "Coyotes"
Nacionālā izlase
Sezonas Valsts
2011—pašlaik Flag of Krievija Krievija
Papildinformācija
Sasniegumi un apbalvojumi

Infokaste atjaunota 2017. gada 27. janvārī.

 
Medaļas
Pārstāvot: Karogs: Krievija Krievija
Pasaules čempionāts
Zelts Baltkrievija 2014

Viktors Tihonovs (krievu: Виктор Тихонов; dzimis 1988. gada 12. maijā Rīgā) ir krievu hokejists, centra uzbrucējs. Pašlaik (2017) Tihonovs spēlē Kontinentālās hokeja līgas kluba Sanktpēterburgas SKA sastāvā.

Viktors Tihonovs ir leģendārā krievu hokejista un trenera Viktora Tihonova mazdēls. Viņš ir nosaukts par Viktoru, godinot vectēvu. Arī viņa tēvs Vasilijs Tihonovs bija pazīstams hokeja treneris, vadījis KHL klubu Omskas "Avangard", tāpat kā dēls dzimis Rīgā, laikā, kad Viktors Tihonovs vecākais trenēja Rīgas "Dinamo".

Spēlētāja karjera[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis Rīgā, Viktors uzauga ASV, tur arī uzsākot savas hokejista gaitas. Profesionāļa karjeru Tihonovs gan sāka Krievijā, 2006.—07. gada sezonā debitējot Krievijas Superlīgas kluba Čerepovecas "Severstal" sastāvā. Jau nākamajā sezonā viņš kluba rindās nostiprinājās, taču 2008. gada vasarā pārcēlās uz Ziemeļameriku.

2008.—09. gada sezonu hokejists aizvadīja NHL kluba Fīniksas "Coyotes" sastāvā. Nākamajā sezonā "Coyotes" sastāvā hokejists tā arī neiekļuva, sezonu uzsākot AHL vienībā Sanantonio "Rampage". Novembrī hokejists piekrita līdz sezonas beigām tikt izīrēts "Severstal" vienībai. 2010.—11. gada sezonu hokejists aizvadīja "Rampage" sastāvā.

2011. gada vasarā Viktors pievienojās KHL klubam Sanktpēterburgas SKA. 2014.—15. gada sezonā kopā ar SKA izcīnīja Gagarina kausu. 2015. gada vasarā hokejists noslēdza viena gada līgumu ar NHL klubu Čikāgas "Blackhawks". NHL gan hokejists aizvadīja tikai 11 spēles un ar punktiem neatzīmējās. 2016. gada vasarā atgriezās SKA sastāvā.

Krievijas hokeja izlases sastāvā Tihonovs spēlējis 2014. gada olimpisko spēļu turnīrā. Kļuvis par 2014. gada Pasaules čempionu, turnīru noslēdzot kā tā rezultatīvākais spēlētājs un iegūstot arī labākā uzbrucēja balvu. 2008. gada Pasaules čempionātā junioriem, tajā kopā ar izlasi izcīnot bronzas medaļas, kā arī tiekot atzīts par turnīra labāko uzbrucēju.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]