Vox

Vikipēdijas lapa
Vox
Vox logo
Pamatinformācija
Lapas veids interneta portāls
Valsts Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis
Darbību uzsāka 2014. gada 26. novembrī
Valodas angļu

Vox ir ASV ziņu un viedokļrakstu interneta portāls, kas pieder Vox Media. Portālu 2014. gada aprīlī izveidoja Ezra Kleins, Mets Iglesiass un Melisa Bela, un tas pazīstams ar savu skaidrojošās žurnālistikas koncepciju.[1] Vox uztur arī savu YouTube kanālu.

Saturs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kā skaidro Vox redaktori, portāls cenšas sniegt informāciju ar citādāku pieskaņu, kas parasti nav atrodama citos ziņu portālos. Lai atkārtoti izmantotu autoru darbus, pirms portāla atkārtotas palaišanas 2014. gadā Vox izveidoja spilgti dzeltenu "kartīšu kopas", kas lasītājam sniedz papildu kontekstu un skaidro rakstā lietotos terminus.

Video[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ziņu portālam Vox ir YouTube kanāls ar tādu pašu nosaukumu, kurā kopš 2014. gada regulāri tiek publicēti informatīvi tematiskie videoklipi. Videoklipos parasti aplūkotas līdzīgas tēmas kā vietnes rakstos, uz kuriem saites pievienotas videoklipu aprakstā. Kanālam ir vairāk nekā 10 miljoni abonentu, un tā video skatīti vairāk nekā 2,6 miljardus reižu. Kanāla saturs ietver gan aktualitātes, noteiktu notikumu hronoloģiju, gan faktus.

2018. gada maijā Vox uzsāka sadarbību ar Netflix, lai veidotu iknedēļas TV raidījumu Explained.[2][3]

Lasītāji[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2014. gada jūlijā Vox ieguva 8,2 miljonus jaunu lasītāju.[4] 2021. gada oktobrī tika lēsts, ka portālu lasa ap 19,7 miljoniem cilvēku.[5] 2017. gada intervijā Nīmans Labs Kleins, komentējot portāla auditoriju, teica, ka dati neliecinot, ka Vox izteikti lasītu kādas politiskās puses pārstāvji.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Jeff Bercovici. «Why Do So Many Journalists Hate Vox?». Forbes, 2014. gada 12. maijs. Skatīts: 2019. gada 9. jūnijs.
  2. «Why Vox's Netflix show 'Explained' is different from Vox's YouTube videos, explained (by Ezra Klein)». Recode. Skatīts: 2018. gada 29. augusts.
  3. Weissman, Cale Guthrie (May 23, 2018). "Vox's new Netflix show is just the start of its video ambitions". Fast Company.
  4. David Weigel. «Here's What You Need to Know About Politico's Coverage of Vox, in Two Charts». Slate, 2014. gada 23. augusts. Skatīts: 2018. gada 26. jūlijs.
  5. «vox.com Traffic Statistics». SimilarWeb (angļu). Skatīts: 2021-12-29.