Čārlzs Mensons

Vikipēdijas lapa
Čārlzs Mensons
Charles Manson
Čārlzs Mensons 2017. gadā
Čārlzs Mensons 2017. gadā
Personīgā informācija
Dzimis 1934. gada 12. novembrī
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Sinsinati, Ohaio, ASV
Miris 2017. gada 19. novembrī (83 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Beikersfīlda, Kalifornija, ASV
Paraksts

Čārlzs Milzs Mensons (angļu: Charles Milles Manson‎, dzimis 1934. gada 12. novembrī, miris 2017. gada 19. novembrī) bija amerikāņu noziedznieks, miris Beikersfīldas cietumā, izciešot deviņus mūža ieslodzījumus.

20. gadsimta sešdesmitajos gados Čārlzs Mensons Kalifornijā nodibināja kultam līdzīgu noziedzīgu grupu t.s. Mensonu ģimeni, un proponēja apokaliptiskas vīzijas, īpaši zīmīgi interpretējot The Beatles dziesmu "Helter Skelter". Pazīstamākais Mensona bandas noziegums ir Holivudas aktrises Šeronas Teitas un viesu nogalināšana viņas mājā. Noziegumi tika izdarīti kopā, lai ikviens bandas loceklis būtu atbildīgs par šo noziegumu.

Mensonam, bijušajam ieslodzītajam, pirms ieslodzījuma bija kontakti Losandželosas mūzikas aprindās. Pēc noziegumu izdarīšanas Mensona vārds nostiprinājās popkultūras apritē kā šausmu, vardarbības un nāves simbols. Vairāki mūziķi, to skaitā Guns N' Roses un Merilins Mensons (pseidonīms veidots pēc Čārlza Mensona uzvārda) ir izlaiduši Čārlza Mensona dziesmu kaverversijas.

1972. gadā Kalifornijā tika pārtraukta nāvessoda izpilde, tāpēc Mensona nāvessods tika nomainīts pret mūža ieslodzījumu. 12 reizes (pēdējo reizi 2012. gadā) Mensonam tika atteikta apžēlošana.