Gāzes griezums

Vikipēdijas lapa

Gāzes griezums ir matu griezums, kurš ir ievērojams ar dažādiem matu garumiem. Gāzes griezums visbiežāk ir vīriešu matu frizūra.

Standarta griezumam raksturīgi samērā gari mati galvas vidusdaļā tāpat kā mohaukam, dažkārt pat līdz 10 centimetriem, un īsi mati galvas abās pusēs, kas nepārsniedz 1 centimetru. Galvas abās pusēs mati vietām ir izgriezti pavisam vai arī minimāli īsi (zem 1 milimetra), veidojot dažādās tekstūrās. Visbiežāk tās ir vienkāršas tekstūras. Standarta gāzes griezumā tie ir svītru veida iegriezumi, bet var būt komplicētāki griezumi, kas veido dažādus attēlus un uzrakstus, tāpat kā melnās tintes tetovējumi. Parastā griezumā sāni un pakausis ir nogriezti taisni un noskūti ar mašīnīti.

1990. gados šī frizūra bija populāra bērnu vidū. Interesanti ir tas, ka tā frizūra bija ļoti iecienīta meitenēm ar gaišiem matiem. Frizūra tika veidota izdzenot sānus un pakausi. Šai frizūrai bija divi varianti - "cepurīte" un "bļodiņa". "Cepurītei" bija izdzīts tikai pakausis, bet "bļodiņai" gan pakausis, gan sāni. Šādam matu griezumam daudzām slavenībām parādījās tetovējumi.

Pēc 2005. gada šāds griezums praktiski neeksistēja, taču daudzām jaunām sievietēm atkal parādījās, ko atnesa ārzemju popkultūra.