Latvija.lv

Vikipēdijas lapa
Latvija.lv
Pamatinformācija
Lozungs Ceļvedis e-Latvijā!
Valsts Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Īpašnieks Latvijas valsts
Izveidotāji Latvijas valsts
Darbību uzsāka 2006. gada 3. augustā
Valodas latviešu, krievu, angļu
Popularitāte Karogs: Latvija Latvija 47. vieta [1]
Mājaslapa latvija.lv

Latvija.lv ir tīmekļa vietne ar mērķi nodrošināt Latvijas un ārvalstu iedzīvotājiem pieeju Latvijas valsts institūciju tīmekļa vietnēm un centralizētu piekļuvi dažādu institūciju sniegtajiem elektroniskajiem pakalpojumiem[2], ko uztur Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2005. gada februārī valsts atguva domēnu latvija.lv, kas tika paredzēts jaunā portāla izvietošanai[3]. Pēc informācijas par jaunā portāla veidošanu publiskošanas, līdzīgā portāla LV online veidotāji paziņoja, ka jauna portāla izveide būtu saistīta ar liekiem naudas tēriņiem un ka saprātīgāk būtu papildināt jau esošā LV online funkcionalitāti[4]. Konkursā par portāla izveides tiesībām 2006.gada janvārī uzvarēja kompānija RIX Technologies[5].

Portāls darbu sāka 2006.gada 3. augustā[6]. Pirmajās dienās pēc portāla atklāšanas tas izpelnījas kritiku par izmaksām neatbilstošu produkta saturu[7][8]. Elektroniskās pārvaldes lietu ministre Ina Gudele atspēkoja portāla izmaksām izteiktos pārmetumus, skaidrojot, ka 2006.gadā publiskotā versija bija tikai neliela daļa no portāla satura un ka lielākā vērtība būs portālā pieejamajiem e-pakalpojumiem[9]. 2006. gada 23. augustā tika paziņots, ka latvija.lv izveides tēriņus vērtēs KNAB[10]. Tālāka informācija par KNAB aktivitātēm portāla sakarā publiskota netika.

Portāla saturs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šobrīd portāls www.latvija.lv satur saišu katalogu, valsts pārvaldes sniegto pakalpojumu meklētāju, kā arī lietotāja profilu un e-pakalpojumu sadaļu.

Piezīmes un atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]