Speak to Me

Vikipēdijas lapa

Speak to Me ir pirmā dziesma angļu rokgrupas Pink Floyd 1973. gada albumā The Dark Side Of The Moon. Šī dziesma pārklājās ar nākamo albuma kompozīciju, kas ir Breathe, radot iespaidu, ka tas ir viens skaņdarbs. Kā dziesmas komponists ir norādīts Niks Meisons, grupas bundzinieks. Taču basģitārists Rodžers Voterss apgalvo, ka Speak To Me bija kā dāvana no viņa Meisonam, un pēc grupas pamešanas Voterss šo lēmumu nožēlojis.

Kompozīcija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dziesma nesatur vārdus (taču tajā ir iekļauti dažādi sarunu ieraksti, kas parādās arī vēlāk albumā). Tāpat var dzirdēt nelielu fragmentu no Klēras Torijas vokālā izpildījuma dziesmā Great Gig In The Sky. Dziesma ir kā ievads nākamajai kompozīcijai Breathe kā rezultātā parasti šīs abas dziesmas tik atskaņotas kopā un daudzas vēlākās relīzēs šīs abas dziesmas tiek pasniegtas kā viens skaņu darbs.

Skaņu efekti[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Būtiski efekti, kas ir saistīti ar pārējām albuma dziesmām, kas ir atrodami šajā dziesmā

Runātais teksts[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dziesmā parādās divi sarunas fragmenti.

I've been mad for fucking years, absolutely years. I've been over the edge for yonks. Been working with bands so long, I think. Crikey...
I've always been mad, I know I've been mad, like the most of us are. It's very hard to explain why you're mad, even if you're not mad.

Dziesmas autori[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]