Satori (interneta žurnāls)

Vikipēdijas lapa
Satori (interneta žurnāls)
Satori logo - melns
Pamatinformācija
Valsts Valsts karogs: Latvija Rīga, Latvija
Īpašnieks biedrība "Ascendum"
Izveidotāji Reinis Tukišs, Dagnis Skurbe
Darbību uzsāka 2003. gadā
Valodas latviešu valoda
Mājaslapa www.satori.lv

Satori.lv ir biedrības "Ascendum" izdots interneta žurnāls, kas publicē rakstus un esejas par aktuālām sociālpolitiskām un kultūrpolitiskām problēmām, recenzijas un pārdomas par grāmatām, filmām, teātra izrādēm, koncertiem, mākslas izstādēm, intervijas ar literātiem, mūziķiem, režisoriem un citiem radošiem cilvēkiem, kā arī prozas un dzejas darbus.

Satori.lv ir dibināts 2003. gadā, un sākotnēji portāls par savu galveno uzdevumu uzskatīja digitālas literatūras krājuma izveidi. Šobrīd portālā iespējams lasīt vairāk nekā 4000 pasaules un latviešu literatūras klasikas darbu fragmentus, filozofiskus traktātus, tulkojumus, esejas un recenzijas.

Iegūstot popularitāti lasītāju, it īpaši jauniešu, vidū, Satori.lv kļuva par jaunākās latviešu oriģinālliteratūras atbalstītāju, piedāvājot ne tikai jau atzītu autoru tekstus, bet arī iespēju brīvi publicēties jaunajiem literātiem. Par svarīgu Satori.lv sastāvdaļu kļuva regulāras komentāru slejas un pazīstamu autoru blogi, kuros paustie viedokļi bieži vien tika pamanīti un apspriesti plašā sabiedrībā.

Šobrīd Satori.lv ir moderns digitāls žurnāls, kas par savu galveno uzdevumu uzskata veicināt sabiedrības spriestspēju un radīt iespēju cilvēkiem — gan autoriem, gan lasītājiem — piedalīties diskusijā par kultūras un sociālpolitiskajiem notikumiem.

Paralēli publikācijām internetā Satori.lv regulāri izdod bezmaksas avīzes un burtnīcas, kurās apkopo interesantākos un labākos interneta žurnālā publicētos tekstus. Satori veidotās video intervijas ir ievietotas Youtube kanālā "Satori sarunas".

Portāla galvenais redaktors no 2012. gada līdz 2019. gada 15. februārim bija Ilmārs Šlāpins — pieredzējis publicists, dzejnieks un dramaturgs, viens no žurnāla "Rīgas Laiks" dibinātājiem.[1][2] Kopš 2019. gada 18. februāra Satori.lv galvenais redaktors ir Henriks Eliass Zēgners, kas plašākai sabiedrībā zināms kā talantīgs, agri debitējis dzejnieks, kura dzejas krājums "Elementi" tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā "Spilgtākā debija literatūrā".[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «"Satori" portāla arheoloģija». Satori. 2013-12-20. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2016-06-27. Skatīts: 2015-12-03.
  2. 2,0 2,1 «Turpmāk interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors būs dzejnieks Henriks Eliass Zēgners». www.satori.lv (angļu). Skatīts: 2019-03-01.[novecojusi saite]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]