Leyton House Racing

Vikipēdijas lapa
Leyton House
Pilns nosaukums Leyton House Formula One Racing Team
Valsts Karogs: Apvienotā Karaliste Apvienotā Karaliste
Bāze Valsts karogs: Apvienotā Karaliste Bičestera, Lielbritānija
Dibinātājs (-i) Valsts karogs: Japāna Akira Akagi
Slaveni piloti Valsts karogs: Brazīlija Maurisiu Guželmins
Valsts karogs: Itālija Ivans Kapelli
Valsts karogs: Austrija Kārlis Vendlingers
Formula 1 statistika
Debija 1990. gada ASV GP
Pēdējā sacīkste 1991. gada Austrālijas GP
Aizvadītās sacīkstes 32
Konstruktoru kausi 0
Čempiona tituli 0
Uzvaras 0
Pole position¹ 0
Ātrākie apļi 0
1991. gada pozīcija 12. (1 punkts)
 ¹ pirmās starta vietas

Leyton House Racing bija Formula 1 komanda no Apvienotās Karalistes. Komanda piedalījās F1 sacīkstēs no 1990. līdz 1991. gadam. Komanda tika veidota uz March bāzes. Leyton House Racing īpašnieks bija Akira Akagi.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1990. gads bija neizdevies jau pašā sākumā. Pilotiem bija grūti kvalificēties, viņi bieži izstājās. Pārsteidzošā kārtā, Ivans Kapelli izcīnīja otro vietu Francijas Grand Prix, tikai astoņas sekundes atpaliekot no uzvarētāja Alēna Prosta. Sacīkstes gaitā kādu laiku piloti bija pirmajā un otrajā vietā. Maurisiu Guželmins izstājās dzinēja defekta dēļ. Iepriekšējā sacīkstē nevienam no komandas pilotiem neizdevās kvalificēties sacīkstei. Viņš izcīnīja vienu punktu Beļģijas Grand Prix, tādēļ komanda ierindojās septītajā vietā ar septiņiem punktiem.

1991. gadā komanda paturēja gan Guželminu, gan Kapelli. Lai gan šosezon komandas piloti ne reizi nepalika aiz kvalifikācijas barjeras, formulas bija neizturīgas un piloti reti finišēja. Sezonas beigās situācija mazliet uzlabojās, tomēr vienīgo punktu ieguva Kapelli Ungārijas Grand Prix. Pēdējās divās sacīkstēs Kapelli aizvietoja Kārlis Vendlingers. Komandas vadītājs Akira Akagi iekūlās finansiālās grūtībās ārpus čempionāta, tāpēc komanda tika pārdota vairākiem bijušajiem komandas darbiniekiem un atkal pārsaukta par March.

March palika Vendlingers, viņam piebiedrojās Pols Belmondo. Abi piloti sezonas beigās aizgāja no komandas. Viņus aizvietoja Emanuele Naspeti un Jans Lammerss. Atjaunotā komanda beidza pastāvēt 1993. gada sākumā, tā arī nepiedaloties tās sezonas čempionātā.