Taki Inoue

Vikipēdijas lapa
Taki Inoue

Pārstāvētā valsts Karogs: Japāna Japāna
Dzimšanas datums 1963. gada 5. septembrī (60 gadi)
Formula 1 karjera
Komandas Simtek, Footwork
Sezonas 19941995
Sacīkstes 18
Čempiona tituli 0
Uzvaras 0
Pjedestāli 0
Pole position¹ 0
Ātrākie apļi 0
Pirmā sacīkste 1994. gada Japānas GP
Pēdējā sacīkste 1995. gada Austrālijas GP
 ¹ pirmās starta vietas

Takačiho "Taki" Inoue (japāņu: 井上 隆智穂, Inoue Takachiho; dzimis 1963. gada 5. septembrī, Kobē, Japānā) ir Japānas autosportists, bijušais Formula 1 pilots.

Inoue debitēja 1994. gada Japānas Grand Prix ar Simtek.[1] Lai gan tosezon viņš piedalījās tikai vienā sacīkstē, tas bija pietiekami, lai Footwork parakstītu ar japāni līgumu uz nākamo sezonu. Lielāko daļu sezonas viņa komandas biedrs bija Džanni Morbidelli, tomēr vēlāk par tādu kļuva Masimiliāno Papiss. 1996. gadā Inoue centās iegūt vietu Tyrrell, tomēr viņa tautietis Ukijo Katajama piedāvāja vairāk naudas par šo vietu. Pašlaik Inoue ir Japānas braucēju menedžeris.

Inoue ir pazīstams, pateicoties diviem incidentiem 1995. gadā. Monako Grand Prix treniņbraucienos viņa sadauzīto spēkratu, Inoue sēžot tajā, kravas auto vilka uz boksiem, tomēr tajā ietriecās drošības mašīna un Inoue kopā ar savu spēkratu ielidoja barjerās. Inoue varēja piedalīties sacīkstē. Ungārijas Grand Prix tika tiešraidē parādīts skats, kurā Inoui notrieca kāda mašīna, kurā atradās personāls, kuram vajadzēja palīdzēt dzēst degošo dzinēju.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Taki Inoue - F1 Driver Profile (angliski)». ESPN F1. ESPN EMEA Ltd. Skatīts: 28.10.2012..

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Twitter profils