Diskusija:Ainaži

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

It would be very nice, if anyone translate into english some sentences. I'd like to write some word about "Ainazi North Pier" in Estonian Wiki. Latvian text is: "Vairāk nekā puskilometru garais mola posms, kas sastāv no lieliem laukakmeņiem, būvēts 1928. gadā. Uz mola savulaik bijis izbūvēts šaursliežu dzelzceļa atzars. Mola atliekas redzamas arī tālāk jūrā kā lielas akmens salas." Ainažu Ziemeļu mols. Thanks. --82.131.27.162 10:56, 31 martā, 2008 (UTC) Hendrix from Estonian Wikipedia

Vai šitāda galerija te ir vajadzīga? Neinteresanta. --Kikos 12:25, 31 martā, 2008 (UTC)
Feel to free to correct any mistakes I have done in the gallery section, for I used copy/paste... Hendrix
He's questioning weather we need the gallery at all. Your text: The part of pier, which is more than half a kilometer long and consists of boulders, was built in 1928. There used to be a branch narrow gauge railway on the pier. Remains of the pier can be seen in the sea as large isles of rocks. ~~Xil...sist! 13:44, 31 martā, 2008 (UTC)
I see... Thank You for the translation. Hendrix

Etimoloģija[labot pirmkodu]

«Ainažu nosaukums cēlies no igauņu vārda - hain - siens - vai hainastee - ceļš, kas iebraukts vedot sienu no jūrmalas pļavām. Taču iespējams, ka pilsēta savu vārdu ieguvusi no lībiešu vārda - ainagi, kas nozīmē - vientuļš.»

Šitā etimoloģija ir pilnīgi aplama, igauņu/somu hain/häinä ir aizguvumi no baltu valodām, sal. senkuršu sainas/sainan 'siens', arī ainagi ir aizguvums no kuršu valodas, sal. prūšu/kuršu ains 'viens', vācu eins 't.p', einige 'daži' < 'vienīgie'. Par galotni -agi(s), sal. leišu melagis 'melis'. Tā kā šeit varbūt var runāt tikai par somugruvalodām kā starpniekvalodām Ainažu nosaukuma veidošanā. Orion7 22:54, 20 novembrī, 2009 (UTC)