Attēla diskusija:LMT Virslīga 2009-sākums.jpg

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai tiešām profesionālais sporta fotogrāfs Romualds Vambuts atļāvis izmantot šo fotogrāfiju ar brīvu licenci? Vai tā ir vienkārši ielādēta no šīs sportacentrs.com lapas (tur ir links uz pilnu izmēru)? Ja tā ir - vajadzetu kādu saraksti ar Vambuta kungu, kas to apstiprina. Ja nav - situācija ir bēdīga. --Papuass 22:19, 8 decembrī, 2009 (UTC)

Es viņam nosūtīju vaicājumu:

Nosūtīts, Romualds Vambuts: Par rakstu "Foto: LMT Virslīgas futbols startē"
Vēstule nosūtīta 07.12.2009 18:29; saņēmējs vēstuli ir izlasījis.
Vai drīkst dažas Jūsu fotogrāfijas izmantot Vikipēdijā rakstā
(lv.wikipedia.org)
jūsu piederība fotogrāfijām būs parādīta

un saņēmu atbildi:

Romualds Vambuts: Re: Par rakstu "Foto: LMT Virslīgas futbols startē"
Vēstule saņemta 07.12.2009 21:17.
Neiebilstu

Tagad uzzināšu vai viņš ir ar mieru publicēt šīs fotogrāfijas tādā veidā/izskatā... --Dark Eagle (diskusija · devums) 22:30, 8 decembrī, 2009 (UTC)
Problēma ir tajā, ka visticamāk viņš neapzinās, ko nozīmē "publicēšana Vikipēdijā" - to, ka viņa attēlus varēs izmantot jebkur, arī konkurējošos sporta izdevumos. Visticamāk viņa darba līgumā ir kaut kas rakstīts par to, kā ierobežotas viņa tiesības uz viņa bildēm, kas tapušas darba devēja uzdevumā ar darba devēja fototehniku (par šo es gan tikai vispārīgi muldēt māku). Vajadzētu pacelt to jautājumu par standartvēstules izveidi, ko sūtīt fotogrāfiem, lai viss būtu nepārprotami. --Papuass 22:59, 8 decembrī, 2009 (UTC)
Nekad nevajag lūgt vienkārši "izmantot Vikipēdijā". Vienmēr jāpaskaidro, ka tas nozīmē nodot pilnīgai brīvai publiskai izmantošanai, tai skaitā komerciāliem nolūkiem. Vienīgais ierobežojums var būt prasība norādīt autoru un saglabāt esošo licenci. --ScAvenger 05:23, 9 decembrī, 2009 (UTC)
Nu lab, gaidam atbildi - dzīvosim redzēsim... varbūt kaut tagad kļūs kaut kas skaidrs, ko vajadzētu darīt tādās situācijās ) --Dark Eagle (diskusija · devums) 13:10, 9 decembrī, 2009 (UTC)