Pāriet uz saturu

Diskusija:Krieviņi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ierosinu pārdēvēt par "voti", jo par "krieviņiem" var saukt tikai tos, kuri tika pārcelti uz Latvijas teritoriju. Savā dzimtajā zemē viņi būtu jādēvē par votiem. --Dainis 09:09, 18 februārī, 2008 (UTC)

Te grüti spriest. Pirmajam jau it kā jābūt tam jēdzienam, pēc kura meklēs. Vēstures literaturā dominē "voti", savukārt daiļliteratūrā "krieviņi". Jāluko, kurš no apzīmējumiem izplatītāks. --anonīms 09:14, 18 februārī, 2008 (UTC)
Manuprāt "krieviņi" arī daiļliteratūrā ir tikai tie pārvestie, Bauskas voti (vai varbūt arī citi somugri, cik zinu, līdz galam nav pierādīts). Voti ir voti, un tā ir visās ekciklopēdijās. --Feens 09:21, 18 februārī, 2008 (UTC)
Cik noprotu, šķirklis veltīts tikai un vienīgi tiem votiem, kurus nometināja Zemgalē, kur vietējie šos par "krieviņiem" dēvēja (un ir norādīts, ka tie ir voti). Tb raksts nav par votiem kā somugru tautu (kurai nepieciešams savs atsevišķs šķirklis), bet tikai par fenomenu Zemgales vēsturē. Tb interesents, kurš lasa ko par Livonijas vēsturi un uzduras šim jēdzienam, meklē informāciju par to, nevis par votiem ap Ilmeņa ezeru. --anonīms 09:54, 18 februārī, 2008 (UTC)
Ja mūsdienās (Krievijā) vēl daži cilvēki runā votu valodā, vai tad viņus sauksim par "krieviņiem" un "krieviņu valodu"? --Dainis 09:22, 18 februārī, 2008 (UTC)
Man gan liekas, ka par Bausku ir runa tikai sadaļā par Latviju, vēstures sadaļā ir runa par Ingriju - ja vajag atsevišķus rakstus par votiem un krieviņiem, tad šis būtu jāsadala (man gan liekas, ka ņemot vērā cik šis raksts īss to vajadzētu pārdēvēt) ~~Xil...sist! 14:43, 18 februārī, 2008 (UTC)
Raksts jāsadala divos: Voti un Krieviņi. --  Kikos  Vārdi / Darbi  10:36, 27 maijā, 2008 (UTC)

Ļoti maz informācijas. Salīdzinājumā - lietuviešu valodā ir daudz plašāks raksts par krieviņiem Lietuvā, kas sākotnēji bija tikai Bauskas apkārtnes fenomens. https://www.kreewing.com/lietuvas-krievini GrimDawn (diskusija) 2022. gada 12. aprīlis, plkst. 19.27 (EEST)[atbildēt]