Attēla diskusija:Senlatviesi, voldemars vimba.jpg

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Neatbilst šī bilde godprātīgai lietošanai. Ja gleznotājs būtu miris pirms vairāk kā 70 gadiem, tad tas būtu brīvs attēls, bet par senlatviešiem, esmu pārliecināts, var atrast arī kādu brīvu ilustrāciju. Kaut vai aiziet uz kādu no šāda tipa pasākumiem un pafotografēt. --ScAvenger 19:27, 4 jūlijā, 2011 (UTC)

Hmmmm, tātad Attēls:Saules_kauja.jpg arī te nevar atrasties? --Geimeris 19:42, 4 jūlijā, 2011 (UTC)
Stingri ņemot, nevar vis (Pīrāgs arī brīžiem pārāk vaļīgi interpretē godprātīgu lietošanu). Atrast brīvus attēlus tēmai "Latvieši" gan ir daudz vieglāk nekā Saules kaujai. Un tomēr — arī ir, teiksim, šādi pasākumi, ko var fotografēt. Var meklēt vecas vēstures grāmatas, kam autori miruši pirms vairāk kā 70 gadiem un skenēt ilustrācijas. Kaut kā izlāpīties vienmēr var, ja tēma tiešām interesē. --ScAvenger 20:14, 4 jūlijā, 2011 (UTC)
Nu skaidrs, paldies. Laikam tomēr jābeidz rakāties pa tīmekļa plašumiem un vienkārši jāaiziet uz tuvējo bibliotēku un jāpaskatās, kas šamējiem pieejams. :D Starp citu, runājot par rakstu, būtu pateicīgs, ja tu kādā brīvākā brīdī paskatītos šī raksta kandidatūru uz laba raksta statusu un varbūt izteiktu kādas lietas, ko uzlabot (varbūt ne gluži no profesionāļa viedokļa, bet vairāk Vikipēdijas veterāna un administratora puses). :) --Geimeris 20:30, 4 jūlijā, 2011 (UTC)
Būtu jātiek galā ar tās bilžu kolāžas jautājumu. Starp citu, stingrie angļi arī ir pieļāvuši rakstā en:Latvian people nebrīvas bildes, kas būtu lietojamas tikai rakstos par pašiem šiem cilvēkiem. Man jau nav iebildumu "pievērt acis" uz konkrētiem attēliem, kas nevienam tiešām nekaitē un nerada zaudējumus (gleznu vērtība taču nemazinās), taču tā tiek radīti nelāgi precedenti. Būtu mana teikšana, Autortiesību likums izskatītos drusku savādāks :)--ScAvenger 20:59, 4 jūlijā, 2011 (UTC)
Par to kolāžu jūs nevarējāt līdz galam vienoties, par to kuri tur ir pelnījuši būt un kuri nē, tāpēc es vienkārši izdarīju tāpat kā leiši un krievi. Varbūt nav tas objektīvākais risinājums kā atainot īstākos latviešus, bet kā jau teicu diskusijas par kolāžu bija neauglīgas. Un runājot par attēlu, ja gleznas fotogrāfija būtu mana, tad to varētu lietot? --Geimeris 09:50, 5 jūlijā, 2011 (UTC)
Protams, ka nē — tā būtu vienkārši darba reprodukcija. Galējā šī principa izpausme ir — arī arhitektūras vai tēlniecības brīvi pieejamu darbu fotogrāfijas nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem, tātad arī likt Vikipēdijā. Tas viss tikai veicina tiesisko nihilismu, jo likums gan ir, bet neviens to neievēro. Lielu daļu Rīgas skatu tad būtu jādzēš ārā. Tātad likums būtu jāmaina... --ScAvenger 17:55, 5 jūlijā, 2011 (UTC)