Dalībnieka diskusija:Bumbieriitis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Paldies par rakstiem.--Feens 23:29, 17 februārī, 2006 (UTC)

Nu nav jau par ko :)). Bumbieriitis

Tiešām liels paldies par rakstiem Vikipēdijā, taču, lūdzu, uzmanies ar autortiesībām! Rakstus no www.liis.lv ņemt nedrīkst. --Tail 21:28, 18 februārī, 2006 (UTC)

Nekur neatradu "liis" kādas norādes par autortiesībām, bet, ok - tad jāmet tie raksti ārā un jāpārraksta gandrīz tas pats, tikai no galvas, vai antōmijas špikeriem :D

Jā, par LIIS un autortiesībām ir šis tas neskaidrs, bet Vikipēdijas pašreizējā politika ir pieņemt, ka autortiesības uz LIIS materiāliem attiecas, kamēr netiek pierādīts pretējais. :) Katrā ziņā - paldies par sapratni! --Tail 21:35, 18 februārī, 2006 (UTC)
A varbūt tad vajag vnk tam liis-am paprasīt? -- Bumbieriitis
Jā, nupat nosūtīju vēstuli. Jānogaida atbilde. Man gan ir nopietnas aizdomas, ka vismaz uz daļu materiālu autortiesības attiecas.--Tail 21:50, 18 februārī, 2006 (UTC)
Pēc likumdošanas autortiesības eksistē, kaut arī nekas par tām nav minēts pašā darbā, tātad bez atļaujas nedrīkst publicēt. Nezinu, vai autortiesības pieder LIIS vai konkrētajam autoram. Tomēr ir likumīgi pārveidot rakstu saviem vārdiem un ievietot šeit. (Atklāti sakot, domāju, ka LIIS nevarētu būt iebildumu pret vikipēdiju, jo vikipēdija veic tādas pašas izglītojošas funkcijas kā LIIS. Tos LIIS rakstus es metu ārā drīzāk profilaksei, lai tā copy-paste nepārvēstos par sistēmu, un nesāktos klaja zagšana no visiem interneta resursiem). --Feens 09:05, 19 februārī, 2006 (UTC)
Starp citu - lai parakstītos, nospied priekšpēdējo pogu tajā pogu rindā, ko redzi, kad izmaini lapu! Rezultāts būs --~~~~, kas saglabājot lapu kļūs par parakstu ar datumu. :)--Tail 21:50, 18 februārī, 2006 (UTC)


"Starp citu - lai parakstītos, nospied priekšpēdējo pogu tajā pogu rindā, ko redzi, kad izmaini lapu! Rezultāts būs --Bumbieriitis 21:56, 18 februārī, 2006 (UTC), kas saglabājot lapu kļūs par parakstu ar datumu. :)--Tail 21:50, 18 februārī, 2006 (UTC)" ---> Lielais paldies, es te tā palēnām sāku kaut ko apgūt. Piemēram bildītes man joprojām ir tumša bilde :)). Par liis-u nešaubos, ka kaut kādas autōrtiesības ir, bet nu, piemēram, resnā zarna ir un paliek resnā zarna un tur jau ir diezgan vienalga, kurš par viņu raksta, jo iznākums būs vienāds jebkurā gadījumā :) --Bumbieriitis 21:56, 18 februārī, 2006 (UTC)
Ar bildēm ir tā - vislabāk tās ņemt no citu valodu Vikipēdijām (jo arīdzan jāuzmanās ar autortiesībām). Ielikšana ir gaužām vienkārša: dažādām bildēm šis tas atšķiras, bet pamatā var rakstīt [[Image:Failanosaukums.jpg|thumb|200px|Attēla paraksts]]. Lai augšuplādētu attēlu, jāatrod izvēlnē pa kreisi "augšuplādēt failu" - kad tas būs izdarīts, parādīsies nosaukums ar "Image:...", kas pēc tam jāieraksta lapā, kur vēlies bildi. Mainot px daudzumu, savukārt var mainīt attēla izmērus (skatoties pirmskatu, var izvēlēties piemērotāko variantu).
Un par autortiesībām - var jau visādi par resno zarnu uzrakstīt... :) Ar autortiesībām tomēr nevajag ielaisties ciešākās attiecībās nekā absolūti nepieciešams. :))
Noteikti jautā, ja Tev ir vēl kādas neskaidrības - ar prieku palīdzēšu! --Tail 22:11, 18 februārī, 2006 (UTC)