Diskusija:Āboliņš (nozīmju atdalīšana)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Pārvietošana[labot pirmkodu]

Lietotājs Chorvador ir licis manīt, ka šo varētu pārdēvēt vienkārši par ‘Āboliņš’. Pašlaik šis nosaukums ir pāradresācija uz āboliņi. Ko daram? Pārvietojam vai atstājam kā ir. --Treisijs (diskusija) 23:04, 3 novembrī, 2014 (EET)

neatbalstu. pamatnozīme ir augs, nevis uzvārds. --Biafra (diskusija) 23:20, 3 novembrī, 2014 (EET)
Es atvainojos ka gribeju ka labak, bet sanaca ka vienmer... Pareizak būs teikt ka ir jau četras personas ar uzvardu "Āboliņš", absolūti nelogiska pāradresācija nevis uz uzvardu sarakstu, bet uz āboliņi, "nozīmju atdalīšanas" vietā. Es tagad stradāju ar materialu kur ir latviešu uzvardi un N-tas vietas pamaniju ka paradijās pa 2-3 Jaņiem vai Arvīdiem ar vienu uzvardu, bet no uzvarda iet paradresācijas uz kadu vienu no viņiem un cits. Man to jāraksta diskusijā vai ir iespeja dot ziņu jums pa taisno?
Vispār pieņemts taisīt paradresāciju uz vardu kurš identiski rakstās tā kā ir ievadīts. Varbūt meklejot "Ieva" arī vajag paradreset uz "Ieva (Bībele)" nerādot uzreiz visus variantus?! Pastāstiet lūdzu ko redzēs lietotājs kurš grib apskatīties CIK un KADAS personas ar uzvardu "Āboliņš" ir Wikipedija? Priecaties un lasīt par āboliņi, vai dot pasam izveleties kas tiesi ir vajadzīgs nemetajot ar liekam paradresācijām? Es saprotu ka pirms neparadijas raksti par personam tam bija logika, bet laiks iet uzpriekšu! Chorvador (diskusija) 23:38, 3 novembrī, 2014 (EET)
Rakstā par augiem pašā sākumā ir rakstīts šādi: Šis raksts ir par ģinti. Par citām jēdziena Āboliņš nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu. Tur arī ikviens var apskatīt cilvēku sarakstu, kuriem uzvārds ir ‘Āboliņš’. Runājot par ievām, tad tur varam diskutēt atsevišķi. Manuprāt, augi ir tik pat nozīmīgi, cik Bībeles personāžs. --Treisijs (diskusija) 23:58, 3 novembrī, 2014 (EET)
Tad jau "Bērziņš" jāpāradresē uz Bērzi vai Bērzi (nozīmju atdalīšana)(manu prat lieka lapa!)? Uzvards ir Āboliņš nevis Āboliņ(I)! Chorvador (diskusija) 00:30, 4 novembrī, 2014 (EET)
Vel viens iemesls mainīt lapas vietam un mainīt paradresācijas! Kategorija:Latviešu uzvārdi man jaliek uz lapas "Āboliņš", lai tas uzvards korekti paradītos saraksta, nevis katram būs "pielikums"(nozīmju atdalīšana)! Varbūt mums ir uzvards āboliņi un saraksta jarada vinu? Atveriet "Kategorija:Latviešu uzvārdi" un paskatieties ka tas izskatas! Chorvador (diskusija) 23:04, 4 novembrī, 2014 (EET)
Ir būtiska starpība starp 'bērziņu' un 'āboliņu'. Bērziņš ir vienkārši deminutīvs no 'bērzs' un tādas pāradresācijas mēs netaisām. Tādēļ nozīmju atdalīšana sastāv gandrīz tikai no uzvārdiem. Turpretim 'āboliņš' ir atsevišķa augu suga (pareizāk, ģints, tādēļ pamatraksts ir daudzskaitlī) un tā ir šī vārda pamatnozīme, tādēļ pāradresācija ir loģiska. --ScAvenger (diskusija) 23:35, 4 novembrī, 2014 (EET)
Jūs starp pieprasīto 'Āboliņš' un taja vieta piespidus veidā piedāvato 'Āboliņi' redziet atšķirību? Jā lietotājs pieprasa pedejo burtu Š, kāpēc jūs piedavajat viņam I, ja ir vārdi ar 100% sakritību - 'Āboliņš'?! Jā pilnīgi sakritošas lapas nebūtu, būtu cita runa? bet viņa IR! Chorvador (diskusija) 19:16, 5 novembrī, 2014 (EET)
Skatīt tēzauru. Āboliņš ir nevis uzvārds, bet augs. --Treisijs (diskusija) 19:27, 5 novembrī, 2014 (EET)