Diskusija:Brīvmūrnieku uzskaitījums — A

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ievadrindkopu vajadzētu izmest ārī - tā jau ir galvenajā rakstā, un to kopēt visos nav jēgas. Ja ir vēlme izdalīt atsevišķi Latvijas (lai gan tas ir visai nosacīti, jo daļai to cilvēku tajā laikā Latvija kā valsts vēl neeksistēja), tad to jāliek zem "citām valstīm". Tomēr man nepatīt sadaļa "Citvalstu", un vai tiešām ir nepieciešams izdalīt atsevišķā sadaļā Latvijas cilvēkus, ja reiz doma šeit likt ir tikai "Izcilākos brīvmūrniekus"? Vēl kas. Ja reiz šis ir "uzskaitījums", tad pie personas jānorāda ļoto īsa informācija (pāris vārdos, + dzimšanas un miršanas gads), biogrāfija būtu jāraksta atsevišķā rakstā pie konkrētā cilvēka. Personas vārdu, uzvārdu jāraksta latviski, nosaukums svešvalodā jāieliek kursīvā un iekavās. --Dainis 12:49, 2 jūnijā, 2008 (UTC)

Es teiktu, ka visi šie saraksti ir jādzēš. Pirmkārt, izcilākais vien pārkāpj neitralitātes principus, otrkārt, no tāda saraksta nav lielas jēgas. Manuprāt, varētu pašā lapā par brīvmūrniekiem pieminēt valsts amatpersonas un citus slavenus cilvēkus, nevis katru, kas kaut kad ir kaut ko izdarījis. --SpeedKing (runāt) 16:40, 5 jūnijā, 2008 (UTC)

Esmu sastapis apoloģētu rakstiņus, kur Ādams tiek minēts kā pirmais brīvmūrniems, kā arī Mozus, Zālamans utt., tā kā šeit pat apbrīnojami pieticīgi uzvārdi (diemžēl bez nopietnām atsaucēm - šādā veidā par brīvmūrnieku var pasludināt jebkuru kaut zik zināmu personu vēsturē, - jo šīs literatūras rakstītāji pamatā atsaucas viens uz otru). :) --anonīms 05:46, 21 augustā, 2008 (UTC)