Diskusija:Dāvids Sīmansons

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vispār ar to vārdu ir ļoti liela dilemma. Pirms kara biežāk viņu sauca par Simonsonu, kuram atkal bija gan garais, gan īsais ī. Tāpat bija arī Sīmansons, bet reti. Šodienas rakstos visbiežāk parādās Sīmansons. Kurš tad galu galā būtu īstais, kuru lietot rakstā? --Kurlandlegionar 07:07, 3 aprīlī, 2009 (UTC)

Es teiktu ka jādēvē tajā pēc kura viņš visvairāk pazīstams - t.i. - cilvēks meklējot par viņu info lietos droši vien Sīmansons. --Krishjaanis 07:26, 3 aprīlī, 2009 (UTC)
Laikam jau, ka tā arī būs jāatstāj, jo mūsdienu grāmatās it kā viņu sauc tikai tā. Bet tad pietiktu ar pāradresācijām vai likt tekstā? Vēl jau varētu pielikt atsauci pie vārda un dot skaidrojumu, jo šis laikam sākotnēji vēl ir bijis Dāvis, nevis Dāvids. --Kurlandlegionar 07:34, 3 aprīlī, 2009 (UTC)
Var salikt pāradresācijas un rakstā pieminēt ka zināmā laika periodā cilvēkam vārds bijis mazliet cits - lai pēc tam vēl meklējot informāciju būtu zināms, ka uzvārds vai vārds ir iespējams mazliet citādāks nekā minēts šeit. -Krishjaanis 07:43, 3 aprīlī, 2009 (UTC)