Diskusija:Elektromagnētiskā lauka enerģija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Jo vairāk buros par elektromagnētiskā lauka enerģiju, jo mazāk pats saprotu.

--Treisijs 17:45, 27 jūnijā, 2007 (UTC)

Man šķiet, tas rot un div kursīvā tiek rakstīts automātiski (LaTeX īpatnība). --ScAvenger 19:42, 25 decembrī, 2009 (UTC)

Populārākajām funkcijām ir paredzētas speciālas komandas (piemēram, \sin un \cos), bet rot un div nav šajā sarakstā, tāpēc jāizlīdzas vai nu ar \operatorname vai \mathrm komandām un pirms argumenta jāieliek atstarpe ar \, komandu:
Kods: \operatorname{div} \, \vec{S} = \mathrm{div} \, \vec{S} \neq div \vec{S}
--Marozols 20:34, 25 decembrī, 2009 (UTC)
Skaidrs (es ar LaTeX maz esmu darbojies). Būtu labi kādreiz uzrakstīt īsu pamācību, kā rakstīt formulas. --ScAvenger 21:01, 25 decembrī, 2009 (UTC)
Treisij, es to uzlabošanas veidni ieliku galvenokārt dēļ noformējuma. Tikko izlaboju dažus sīkumus (parasti pirms diferenciāļa liek atstarpi un operatorus, tādus kā "div" un "rot", parasti nemēdz rakstīt kursīvā), taču rakstu joprojām ir grūti lasīt, jo teksts ir piebārstīts ar milzīgām formulām (it īpaši sadaļa Enerģijas bilances vienādojuma pierādījums). --Marozols 16:56, 20 jūnijā, 2010 (UTC)
Grūti jau būs lasīt ikvienam, kam fizika nav no stiprajām pusēm. Savulaik šo rakstu sēriju par elektrodinamiku veidoju, lai nokārtotu eksāmenu augstskolā (būtu no kurienes nošpikot). Rakstu rakstīju, izlasot rindkopu no grāmatas un pēc tam pārrakstot tā kā izpratu (formulas, protams, pārrakstīju tieši no grāmatas) un vēlreiz manis uzrakstīto salīdzināju ar grāmatā rakstīto. Par noformējumu runājot, pēc mana viedokļa, nemaz tik slikti nav. Katrā ziņā, man bija viegli eksāmenā atrast atbildes uz biļetes jautājumiem. Iepriekš uzlikto veidni {{eksperts}} izņēmu, jo eksperts te toč nav vajadzīgs. Eksāmenu nokārtoju uz 8. No tā var secināt, ka šeit sniegtā informācija ir pareiza (konkrēti vairs neatceros, vai man eksāmenā bija vajadzīgs tieši šis raksts). Un ja godīgi, arī veidnes {{jāuzlabo}} vajadzību īsti nesaskatu --Treisijs 18:56, 20 jūnijā, 2010 (UTC)
Nē, par to nav runa. Esmu tik piekasīgs, jo esmu pieradis pie stila, ko mēdz ievēro rakstot publikācijas LaTeXā. Piemēram, rakstīt milzīgus vienādojumus pamattekstā ir "slikts stils", jo vertikāli tie neiecentrējas vienā līmenī ar pārējo tekstu kā arī izmaina attālumu starp rindiņām, tāpēc nevar skaidri redzēt, kur beidzas rindkopa. Citiem vārdiem sakot, tas "neizskatās smuki". Parasti tādā gadījumā vienādojumu raksta jaunā rindā ar atkāpi. Piemēram, vari salīdzināt kā lielās formulas ar integrāļiem ir noformētas šeit un šeit. Starp citu, es arī esmu lasījis Platača "Elektrību", kad gatavojos starptautiskajai olimpiādei, un šī bija viena no manām mīļākajām tēmām, tāpēc es priecājos, ka tu par to esi uzrakstījis! :) Man vienkārši gribas to smukāk noformēt. --Marozols 20:35, 20 jūnijā, 2010 (UTC)