Diskusija:Gleivicas incidents

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Lielais Roland, vai esat pārliecināts, ka "Tiem tika injicēta inde, paziņojot, ka tā ir vakcīna profilakses nolūkos."? Ziņa nāk no nopietna avota? Neesnu nacisma vēstures speciālists, taču kaut kur atminos lasījis, ka tikusi inscinēta apšaude, bet pēc tam sašautos poļu armijas uniformās demonstrēja žurnālistiem kā pierādījumu Polijas agresijai. Savukārt ar injekciju nogalināti kā šāds piemērs nudien neder. Pie tam visai neloģiski: tā vietā, lai vienkārši pieliktu pie sienas pārdesmit vīrus, kuri par ar ieročiem īsti neprot rīkoties, veikt pierunāšanu un indes injicēšanu. Izklausās pēc padomju laiku "briesmu stāstiņiem" bērnu patriotiskajai audzināšanai. Taču, ja jau Jūs te tā ierakstījāt, acīmredzot zināt, ko darāt, t.i. esat speciālists. Būtu jauki, ja pieliktu pie šķirkļa ari literatūru, no kurienes žī ziņa nākusi. --anonīms 15:17, 4 februārī, 2008 (UTC)

Angļu vikipēdijā ar atsaukci uz [1] rakstīts par vienu Silēzijas vācieti. In order to make the attack scene more convincing, the Germans brought in Franciszek Honiok, a German Silesian known for sympathizing with the Poles, who had been arrested the previous day by the Gestapo. Honiok was dressed to look like a saboteur; then killed by lethal injection, given gunshot wounds, and left dead at the scene, so that he appeared to have been killed while attacking the station. His corpse was subsequently presented as proof of the attack to the police and press. Cik tur tās taisnības, nezinu. --Feens 18:24, 4 februārī, 2008 (UTC)
Starp citu, uzbrukums Gleivicas raidstacijai ir tikai viens fragments, kaut populārākais, no t. s. en:Operation Himmler, varbūt to vērts pieminēt? --Feens 18:33, 4 februārī, 2008 (UTC)
Ja godīgi - tēmā tik dziļi neorientējos. Tik vien cik Feldmanis patrenkājis. :) --anonīms 19:03, 4 februārī, 2008 (UTC)