Diskusija:Jorģis Zemitāns

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Cien. ScAvenger gan vieglu roku izdzēsa norādi, ka Rīgā ir Zemitāna iela, taču man tomēr aizdomas, ka tāpēc no Rīgas kartes tā nepazudīs. ;) --anonīms 08:18, 12 septembrī, 2008 (UTC)

Taisnība gan - ir kā laukums, tā arī iela :) Starp citu, pie vienas reizes - vai stacija saucas Zemitānu stacija vai Zemitāna stacija? Loģiski tā kā būtu pēdējais variants, jo Zemitāns bija viens. --ScAvenger 08:35, 12 septembrī, 2008 (UTC)
Galvu cilpā nebāzīšu, taču cik sanācis garām iet, rakstīts "Zemitāni". Arī LDZ norāda, ka "pārmijas nomaiņas laikā Zemitānu stacijā..."; tas pats attiecībā uz Zemitānu pārvadu attiecas. --anonīms 08:40, 12 septembrī, 2008 (UTC)
Zemitāni gan - šis ir īstais dokuments, kur visas stacijas uzskaitītas :) Man pa to pusi retāk sanāk vazāties. --ScAvenger 08:58, 12 septembrī, 2008 (UTC)

Tātad viela nelielām pārdomām par Zemitāna vārdā nosauktiem objektiem.

Var izskatīties pēc matu skaldīšanas, bet par staciju ar laiku būs raksts, un varbūt par ielām arī. Stacija droši vien nosaukta par "Zemitāniem", jo tā latviešu valodā labāk skan, bet, ja nosaukumā lieto vārdu "stacija", tad jāsaka "Zemitāna stacija", atšķirībā no, teiksim, Bulduru vai Skrīveru stacijām. Ar Zemitāna laukumu viss skaidrs, bet Zemitānu iela laikam nosaukta nevis paša Zemitāna vārdā, bet gan tuvu esošās stacijas "Zemitāni" dēļ. Jāņa Sētas kartēs gan ir Zemitāna iela. --ScAvenger 08:59, 13 septembrī, 2008 (UTC)

Lai arī stacija nosaukta pulkveža vārdā, gan sadzīvē, gan dokumentos vienmēr esmu sastapies ar daudzskaitli, kas zināmā mērā ir fascinējoši. (Tāpat kā padomju laikos bija Oškalnu stacija, nosaukta Otomāra Oškalna vārdā). Kas attiecas uz nosaukumu ar kādu rakstīt rakstu, vajadzētu noskaidrot, kas ir tas "orgāns", kas uztur un piešķir nosaukumus dzelzceļa stacijām. --Feens 09:52, 13 septembrī, 2008 (UTC)