Diskusija:Latvijas laikapstākļu rekordi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tie ir visas Latvijas dati? Ja tā, tad piem "Vēja ātruma rekordi (1976-2008)" ir ļoti nepilnīgs saraksts. --Digital1 (uzrunāt) 11:34, 27 novembrī, 2008 (UTC)

Raitis Sametis[labot pirmkodu]

Tā teikt, http://klab.lv/users/meteo_lv/ saitē ir manis personiskie novērojumi, tos jau var izmantot, bet tie neatspoguļo Latvijas situāciju kopumā. Vajadzētu no katra Latvijas pagasta trīs tādus pašus laika vērotājus, tad pēc apkopojuma varētu kas daudz objektīvāk sanākt. Bet- nav neviens, kas šādu Vislatvijas darbu uzņemtos.

Raitis Sametis 2[labot pirmkodu]

Viss ir jauki, un es vēlreiz pateicos par manis novērojumiem pievērsto interesi, ja kas - tad mana vārda locījums ģenetīvā ir - " Raita Sameša" :)) Otrkārt, ap 1.4.09. šajos novērojumos gaidāmas izmaiņas, kādas vispār notiek reizi trijos mēnešos:)

Atkal es :)[labot pirmkodu]

Man tāds ierosinājums. Varbūt sadaļā Dienas ar visaugstāko vidējo gaisa temperatūru no 2006. gada 1. janvāra un arī citās, rakstīt temperatūras uzskaitījumu piemēram no 25 grādi un uz augšu, jo piemēram 21 grāds katrā normālā vasarā ir desmitiem reižu un tādā gadījumā šī lapa būs pati garākā Vikipēdijas vēsturē! Turklāt to uzturēt daudz maz up-to-date būs praktiski neiespējami, jo katru dienu tā būs jāpapildina un manuprāt tas nevienam nav vajadzīgs... ??? --Digital1 (uzrunāt) 20:03, 5 decembrī, 2008 (UTC)

Es arī! Lapa saucas "Rekordi", bet katrā sadaļā ir aprakstīts pirmais divdesmitnieks :) Ja visilgākais vējš, tad jābūt 8 pozīcijām - pa vienai uz katru debesspusi. Tev sanāk kaut kas tipa "visilgākais 7 dienu vējs", "visilgākais 6 dienu vējš" u.t.t. Arī temperatūras nav rekordi, bet grūti pārskatāma statistika. Temperatūrām labāk uztaisīt divas tabulas (max un min) pēc parauga kā datumu kopveidnei. Būs kompakti un uzskatāmi. --Kikos 20:21, 5 decembrī, 2008 (UTC)
Jā, lapai vēl pagaidām ir daudz kas jāmaina, ar tiem rekordiem par temperatūru (ko teica Digital1) - tas 21°C ir nevis max t°C, bet vidējā. Un tādu dienu gan nav daudz. Jo norma jau ir ap 17°C un 21 jau ir diezgan daudz. --Romāns Kolduns 20:29, 5 decembrī, 2008 (UTC)
Nu OK, par vidējo daļēji varu piekrist. Vienīgais tad varbūt to tabulu labāk taisīt vairākās kolonnās vai vēl labāk, izveidot atsevišķus apakštakstus min, max un vidējai diennakts temperatūrai, kur varēs vairāk izvērsties ar stāstiem un bildēm??? Es noteikti ar laiku dotu savu artavu šajos rakstos, jo meteoroloģija ir mana sirds leita :) --Digital1 (uzrunāt) 20:47, 5 decembrī, 2008 (UTC)

Ieteikums[labot pirmkodu]

Romān. Šie dati nav par visu Latviju, jo informācijas autors apstiprina, ka raksts neatspoguļo kopējo Latvijas situāciju. Varbūt dzēs ārā un sāc pa mazumiņam vākt šādu informāciju no oficiāliem avotiem un publicēt tā, lai tā atspoguļotu visu Latviju un būtu ticama? Turklāt nav vajadzības vienā lapā samest šos informācijas plūdus, tādā veidā lapa pārvēršas par lielu noliktavu un nav normāli uztvereama. Jāizvēlas ir svarīgākā informācija par vēju un citām parādībām. Nevajag pieminēt katru dienu, kad vēja ātrums bija 17 metri sekundē, kā zemāko latiņu paņem piemēram 25 m/s, tad saraksts būs īss, bet informatīvs. tas pats attiecas uz citām parādībām, turklāt tādus lielumus, kā sniega segas nepārtraukta noturība Latvijas mērogā, ja vien nestrādā LVGMA, nav iespējams precīzi nodefinēt. To var attiecināt uz vienu novērojumu staciju, bet ne uz visu Latviju, jo Liepājā sniegs parādās relatīvi reti, bet Vidzemes augstienē tas ir visu gadu! --Digital1 (uzrunāt) 22:07, 23 martā, 2009 (UTC)