Diskusija:Latvijas plānošanas reģioni

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Personas vai reģioni[labot pirmkodu]

"Plānošanas reģioni ir atvasinātas publiskas personas, kuras izveidotas ar Reģionālās attīstības likumu un to darbība tiek finansēta no valsts pamatbudžeta." Kikos, vai nu es kaut ko nesaprotu, vai arī pirmais teikums ir kļūdains - sanāk, ka reģions ir persona!? --Digital1 13:21, 21 maijā, 2010 (UTC)

Kaut kas līdzīgs juridiskai personai? Tajās mājaslapās ir tāpat. --ScAvenger 13:25, 21 maijā, 2010 (UTC)
Nosaukums "reģions" ir samērā neveiksmīgs: tas liek domāt, ka tā ir teritorija (arī šķirklī ir karte, kurā Latvijas teritorija sadalīta plānošanas reģionos), tomēr tā ir iestāde ar juridiskas personas statusu (sk., piem., https://www.zemgale.lv/par-zpr/nolikums). Reģions kā teritorija arī nevarētu kaut ko organizēt (piem., "Kurzemes plānošanas reģions īsteno projektu “Kurzeme visiem” .."). Ja plānošanas reģions ir juridiska persona, tad tam nav iedzīvotāju, teritorijas utt. Ar to ir saistīts arī jautājums par nosaukumu pareizrakstību: ja tās būtu teritoriālas vienības, tad to nosaukums būtu reālais jeb tiešais: Kurzemes plānošanas reģions. Taču, ja tā ir juridiska persona, tad nosaukums ir simboliskais jeb netiešais (līdzīgi kā "Rīgas siltums", "Staburadze") un liekams pēdiņās vai kursīvā: "Kurzemes plānošanas reģions" (sk. "Latviešu valodas pareizrakstības un pareizrunas vārdnīca", 14.–17. lpp.). --Apekribo (diskusija) 2019. gada 31. oktobris, plkst. 12.43 (EET)[atbildēt]

Statistiskie reģioni[labot pirmkodu]

Šajā rakstā minētie statistiskie reģioni ir vēl kaut kas cits? Tur ir izdalīta Rīga/Pierīga, bet citādi ir līdzīgi. --Papuass (diskusija) 11:34, 11 februārī, 2013 (EET)

Šo rakstu, cik zinu, rakstīja, CSP amatpersona, tāpēc, tā kā šeit, ir pareizi. Kā ir neogeo, nezinu. --Feens (diskusija) 12:19, 11 februārī, 2013 (EET)
Plānošanas reģioni ir kas cits kā statistikas reģioni. --Feens (diskusija) 12:25, 11 februārī, 2013 (EET)