Diskusija:Leobene

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kas tā vēl par dzēšanu?![labot pirmkodu]

Nesapratu komentāru par "dzēst|pārāk īss un nepilnīgs". Piekrītu, ka "aizmetnis", bet kāpēc jādzēš?! Norādītajās 'Vikipēdijas dzēšanas vadlīnijās' tam pamatojumu neizdevās atrast. --Termgrauzis 00:26, 13 augustā, 2011 (UTC)

Vēl jau arī neviens pēc dzēšanas pogas nesniedzas — gaida vēl vismaz pāris teikumus :) --ScAvenger 03:37, 13 augustā, 2011 (UTC)
Kā tā? Ja rakstam pievieno to kasti ar "dzēst-pārāk īss un nepilnīgs" vai tad tas nenozīmē tieši to, ka kādam jau roka stiepjas pēc dzēšanas pogas? --Termgrauzis 14:45, 13 augustā, 2011 (UTC)
Tas nozīmē to, ka raksts tiek novērtēts kā dzēšams, bet tiek dots laiks (parasti pāris nedēļas), lai to savestu kārtībā (papildinātu, izlabotu). Ja esi rakstu sakārtojis, vari dzēšanas veidni pats noņemt. --Kikos 15:13, 13 augustā, 2011 (UTC)

un kā uzlikt punktu uz kartes?[labot pirmkodu]

Nesaprotu, kā, piem., angļiem http://en.wikipedia.org/wiki/Leoben izdodās tādu karti dabūt? --Termgrauzis 00:26, 13 augustā, 2011 (UTC)

Var pastudēt {{VietasKarte}}, bet man šķiet, Austrijai tā karte nav vēl sagatavota (lai ģeogrāfijas speciālisti apskatās). --ScAvenger 03:37, 13 augustā, 2011 (UTC)

Atsauces[labot pirmkodu]

Kāpēc kādam patraucēja manas atsauces uz Pasaules zemes un tautas un Lielais pasaules atlants? Tā taču ir būtiska informācija, jo norāda, ka nosaukuma latviskojums ir nevis paša tulkots, bet ņemts no uzticamiem avotiem. --Termgrauzis 19:48, 13 augustā, 2011 (UTC)

Parasti atsauces tādā veidā uz pašu raksta tēmu neliek, jo tiek pieņemts, ka tas ir pats par sevi saprotams. Atsauce daudz labāk iederētos uz tiem 25 000 iedzīvotāju. Jebkurā gadījumā, ja liek atsauci uz grāmatu, jānorāda ne tikai tās nosaukums, bet arī autors vai redaktors, izdevniecība, izdošanas gads, lappuse, ISBN numurs (ja tāds ir). --ScAvenger 19:56, 13 augustā, 2011 (UTC)
Šaubos gan, vai latviešu valodā atveidotos ārvalstu vietvārdus pārskatāmā nākotnē varēs automātiski pieņemt par pašsaprotamiem. Abudabi, Abuzabi, Abu Dabi un ar to jau nebeigsies, latviskotāji neliksies mierā, kamēr nebūs uz visiem patskaņiem garumzīmes saliktas un noņemtas nost, kā Islandei. Ieraudzīju vikipēdijā Abū Dabī un metos pārbaudīt, kā tad ir Lielajā atlantā. Ja šķirklī būtu norādīta atsauce, no kurienes tāds nosaukums ņemts, tas man (un daudziem vikipēdistiem un vikilasītājiem) būtu aiztaupījis grāmatas šķirstīšanu. Nezinu, kādā veidā (ar atsaucēm, infokastēm, veidnēm?), bet kaut kā tomēr vajadzētu šādu informāciju parādīt. --Termgrauzis 22:45, 17 augustā, 2011 (UTC)
Āmen! —2019. gada 15. oktobris, plkst. 15.17 (EEST) —Šo komentāru pievienoja Turaids (diskusijadevums).