Diskusija:Mormoņi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

kas elee rata notiek. shinii rakstaa bija tikai viena probleema kas izkristalizeejaas un taa ir ka kaut kas jaadara ar vaardu "zhargovaards". shitaas mulkiibas kas tur tagad ir sarakstiitas. es luudzu nonemt sho kas te ir. un atlikt atpakal veco rakstu un tad ja nepiecieshams izdiskuteet par vaardu zhargonvaards. citaadi kaa lai to nosauc citaadaak kaa vandaalismu.--Indezit 21:19, 12 jūnijā, 2008 (UTC)

Cienītais, man ir pamatotas aizdomas, ka Jūs, īsti labi neorientējoties latviešu literārajā valodā, esat pats izdomājis, ka vispārpieņemtais apzīmējums "mormoņi" ir "žargonvārds". Protams, mēs visi esam brīvi pilsoņi brīvā valstī, taču valodniecība ir zinātne, t.i. kas ir un kas nav žargonismi, nosaka tikai un vienōgi filologi, nevis atsevišķu indivīdu sarunvalodas izpratne. Un arī šķirkļiem enciklopēdijās jāatbilst vispārpieņemtajām zinātnes atziņām. --anonīms 03:50, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Beidz gvelst tas stulbības un sakārto rakstu atpakal tāds kāds vinš bija nevis kā tagad izčakarēts tendēts un nepatiesi apgalvots.--Indezit 08:16, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Skaidrs. Acīmredzot esat diplomēts filologs, kuru nopietni nokaitinājusi līdzpilsoņu latviešu valodas zināšanu līmenis (savukārt apgaismot tautu ar atsaucēm apgalvojumam par "žargonismu" un ka apzīmējums "mormoņi" lietots kādreiz nievājošā nozīmē, Jums vienkārši nav laika). Ne visai korekti, taču Patiesam Speciālistam valodniecībā piedodami. --anonīms 09:09, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

tad varēji pievērst tam uzmanību un izdiskutēt, nevis pilnīgi pārvērsts rakstu un mainīt principā tā jēgu.--Indezit 11:18, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Raksta jēga ir "ko nozīmē vārds mormoņi", nevis "Indesit viedoklis par to, ko nozīmē vārds mormoņi" - atšķirību tver? --anonīms 11:26, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Pirms tam rakstā bija minētas klajas muļķības (mormoņi=žargonvārds???), tagad tas raksts varbūt nav ideļas, bet nu informācijas ziņa plašāks gan. --Krishjaanis 11:20, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Tagad šai rakstā ir parādījies vēl savdabīgāks termins - "denominācija" :) Uzskatu, ka rakstā jāatjauno Xil uzlabotā Anonīma versija, kamēr Indezit beidzot nesniegs normālas atsauces saviem apgalvojumiem. --ScAvenger 11:43, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Izskatās, ka jūs savā starp nevienosieties, tāpēc piedāvāju sekojošu raksta tekstu:

Mormoņi - daudzās valodās (t.sk. arī latviešu valodā) pieņemts vispārinošs apzīmējums no ASV nākušās sektas Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcas locekļiem. Apzīmējums atvasināts no šīs sektas Svētajiem Rakstiem, t.s. Mormona grāmatas nosaukuma XIX gs., un visai īsā laika posmā kļuva vispārpieņemts vispirms valstīs, kurās dominē angļu valoda, bet no tām arī citās. Par mormoņiem arī tiek sauktas sektas, kas ir atšķēlušās no Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcas. Ar apzīmējumu mormoņi pasaulē ir pazīstamas vairāk kā 20 aktīvas sektas, kuras atšķēlās no Pēdējo dienu Svētās Jēzus Kristus baznīcas pēc tās līdera Džozefa Smita nāves. Plašā vārda mormoņi lietošana sabiedrībā ir iegājusi tik tālu, ka paši baznīcas locekļi ir pat sākuši sevi identificēt kā mormoņus, kaut arī Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcas līderi ir ieteikuši saviem baznīcas locekļiem sevi tā neidentificēt. Apgalvojumiem, ka tas ir lamuvārds un, ka baznīca neiesaka to lietot vajadzētu atrast atsauces, tāpat uzskaitīt kur visur tas tiek lietots, manuprāt, rakstā nevajadzētu (jo tie tomēr ir atsevišķi gadījumi), tāpat nevajadzētu lietot reliģiskus epitetus, kuru nozīme nav saprotama plašākai sabiedrībai ~~Xil * 12:47, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Var arī tā. --ScAvenger 13:29, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

piekrītu Xil versijai.--Indezit 14:04, 13 jūnijā, 2008 (UTC)

Opā, pēc vairāku dienu garām pūlēm ir izdevies sasniegt veselo saprātu. Ar to arī apsveicu. --Krishjaanis 14:06, 13 jūnijā, 2008 (UTC)
Cik rakstus jūs būtu varējuši uzlabot/uzrakstīt ja tik ilgi nediskutētu par vienu rakstu. ;) 91.142.13.108 14:08, 13 jūnijā, 2008 (UTC)
Tas šķiet būs personisks uzbrukums autoriem ne saturam? --Krishjaanis 14:11, 13 jūnijā, 2008 (UTC)