Diskusija:Pērkonkrusts

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir Vikipēdijas latviešu valodā labs raksts. Skatīt diskusiju. Atzīts 2022. gada 23. oktobrī.

Iesaku novākt teroristu birku no Reča un Šiškina organizācijas:

Grupa veikusi vairākus terora aktus, t. sk., Uzvaras pieminekļa spridzināšanu Uzvaras parkā naktī no 1997. gada 5. uz 6. jūniju. Pēc terora aktos iesaistīto personu (Jura Reča, Igora Šiškina un citu) aizturēšanas un notiesāšanas Pērkonkrusta darbība ir pārtraukta. Tepat VikipēdijĀ lasāms terorisma skaidrojums:

Terorisms (no lat. terror - šausmas) - iebiedēšana vai vardarbības pielietošana, lai panāktu apdraudētās puses piekāpšanos politiskos, juridiskos vai ekonomiskos jautājumos.

Ar kādām šausmām un piekāpšanos, diez, autors saista 3 neveiksmīgus pieminekļa iznīcināšanas mēģinājumus? Terora akts pēc būtības ir saistīts ar nevainīgu cilvēku slepkavošanu, un šeit tādu pazīmju nav.—Šo komentāru pievienoja LudisV (diskusijadevums).

vikipēdija ir jebkuram rediģējama enciklopēdija. tā kā droši varat labot pašu rakstu. ja jūsu izmaiņas būs pamatotas un apstiprinātas ar neatkarīgām atsaucēm - uz priekšu. ja tā nebūs - administratori tās visdrīzāk atcels. --Biafra 07:13, 21 septembrī, 2011 (UTC)
Nav jau teikts, ka tā terora definīcija ir pareiza. Basku teroristi, piemēram, parasti brīdina par saviem sprādzieniem, lai nebūtu cilvēku upuru , tomēr tik un tā tiek saukti par teroristiem. --Feens 07:26, 21 septembrī, 2011 (UTC)

Es tomēr nepiekrītu, ka kādam vajadzētu apsaukāt tos, kas mums nepatīk un pēcāk taisnoties, ka mūsu definīcas ir pārāk šauras, lai kalpotu mūsu mērķiem. Ja runājam par basku teroristiem, pieņemu, ka šeit domāta separātistu organizācija ETA, tad viņi ļoti labi atbilst teroristu definīcijai jo viņiem ir skaidrs polītisks mērķis - atdalīšanās, un viņi šā mērķa sasniegšanai ir nogalinājuši dauzus nevainīgus civilos. Piekrītu, ka jaunajā redakcijā "kriminālas darbības" ir ļoti labs apzīmējums. Biafrai es varu atbildēt, ka pietiekoši labi neprotu valodu, lai rediģētu pašu rakstu un uzņemtos atbildību par teikumu kvalitāti, tāpēc ieveitoju savus komentus diskusijā. Vai tad diskusijas daļa nav domāta tam? —Šo komentāru pievienoja LudisV (diskusijadevums).

tas viennozīmīgi ir labāk nekā nedarīt neko. paldies! lai gan var labot/rakstīt ne pārāk labā valodā, cerot ka citi pēc tam uzlabos. --Biafra 09:13, 6 oktobrī, 2011 (UTC)

Divi vienādi karogi rakstā[labot pirmkodu]

Infokastē un tekstā. Nav par daudz? -- Egilus (diskusija) 2022. gada 13. augusts, plkst. 16.35 (EEST)[atbildēt]

Man liekas ka karoga vietā (tekstā) varētu ievietot kādu pērkonkrustiešu bildi kur redzami viņu formastērpi, taču nevarēju atrast tādu bildi internetā (enciklopedija.lv, rakstā par 1934. gada 15. maija apvērsumu ir ievietots labs attēls, taču man ir šaubas vai to var lietot). Eremu1 (diskusija) 2022. gada 13. augusts, plkst. 17.51 (EEST)[atbildēt]
Nu jau sāk izskatīties, ka raksts veltīts visu komonos patrāpījušos kāškrustu parādīšanai, nevis organizācijai. --Egilus (diskusija) 2024. gada 20. februāris, plkst. 17.33 (EET)[atbildēt]