Diskusija:Purvciems (Rīga)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tā "apkaime" tomēr skan ļoti dīvaini, atvainojiet. Pilsētā ir mikrorajoni. (negribētu kritizēt, bet tomēr...).

Mikrorajons ir aizguvums no krievu valodas (PSRS mantojums) un nav latvisks pēc būtības. Tas ir tīri pieradums. Turklāt ar vārdu mikrorajons parasti apzīmē Padomju laikā celtos daudzstāvu tipveida dzīvojamos masīvus ... ir ļoti grūti Vecrīgu, Rumbulu vai Torņakalnu nosaukt par mikrorajonu. --Digital1 [uzrunāt] 21:51, 11 oktobrī, 2009 (UTC)
Kritizēt var, bet termins "apkaime" ir oficiāli Rīgas domes pieņemts. --ScAvenger 13:16, 11 oktobrī, 2009 (UTC)
Lūdzu dokumentu! Uzrādītajā saitē ir tikai norādīts, ka saitu finansē Rīgas dome. Nekas nav teikts par to, ka "apkaime" ir kaut kas oficiāls. --Kikos 13:53, 11 oktobrī, 2009 (UTC)
Tas pats ir arī Rīgas domes mājaslapā. Jā, dokumentu par šo laikam vēl nav (oficiālajos likumos, kā Par galvaspilsētas Rīgas pašvaldību (tas gan ir jau spēku zaudējis), ir runa par mikrorajoniem). Katrā ziņā tas mums nav oriģinālpētījums. --ScAvenger 15:51, 11 oktobrī, 2009 (UTC)
Sākumā man arī likās diezgan jocīgs tas nosaukums, bet tā kā esmu daudz rakstījis rakstus tieši par apkaimēm, nu jau esmu pieradis un ausis griež mikrorajons. Līdz ko parādīsies kāds dokuments, tā ielikšu rakstos arī atsauci. Cik noprotu no Rīgas Domes cilvēkiem, tad tāds dokuments noteikti būs. --Digital1 [uzrunāt] 21:47, 11 oktobrī, 2009 (UTC)