Diskusija:Sārta krāsa

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sārta krāsa un rozā krāsa[labot pirmkodu]

Nejauši uzdūros Tildes angļu-latviešu datorvārdnīcā, ka vārds pink nozīmē ‘sārta krāsa’ vai ‘rožaina krāsa’. ‘Rozā krāsa’ nebija, lai gan mazliet zemāk parādījās īpašības vārds ‘rozā’ līdzās ‘sārts’ un ‘rožains’. Tā kā ‘sārta krāsa’ izklausās latviskāk, tad man ir priekšlikums šo rakstu pārdēvēt. --Treisijs (diskusija) 21:25, 7 februārī, 2015 (EET)

Spriežot pēc šī, "rozā" nozīmē "gaiši sārts", tā ka tie nav gluži sinonīmi. --ScAvenger (diskusija) 22:43, 7 februārī, 2015 (EET)
Labi, bet... pieņemsim, ka kāds izveido rakstu par sārto krāsu. Kādas varētu būt šī raksta starpviki saites? Apskatos krāsu toņus, kas redzami rakstā, es saskatu i gaiši sārtu, i tumši sārtu krāsu. Ar šo es tēmēju uz to, ka rakstam tomēr vajadzētu saukties "sārta krāsa", un, ja tomēr top raksts tikai par gaiši sārto krāsu, tad to varētu nosaukt par rozā krāsu. @Edgars2007: ko tu, kā raksta izveidotājs, saki par šeit apspriesto? --Treisijs (diskusija) 23:14, 7 februārī, 2015 (EET)
Uh, kur sen to rakstu izveidoju. Visticamāk, nosaukumu ņēmu no Tava saraksta. Man pašlaik nav viedokļa :) --FRK (diskusija) 23:25, 7 februārī, 2015 (EET)
Jā, laikam tomēr jāpārdēvē par "sārto" un jāpiemin, ka gaiši sārts ir rozā. --ScAvenger (diskusija) 23:51, 7 februārī, 2015 (EET)