Diskusija:Senā Persija

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Starpwiki saites[labot pirmkodu]

Varbūt kļūdos, bet manuprāt starpwiki saites vajadzētu būt uz en:Achaemenid Empire nevis kā tagad uz en:Greater Iran --Treisijs 12:11, 30 decembrī, 2009 (UTC)

Angļi tādu pāradresāciju ir uztaisījuši, redzēju. Tad ko iesākt, piemēram, ar persiešu Sasanīdu impēriju? Arī "persiešu impērija", tikai nekāda sakara ar Ahamenīdiem. Populārajā literatūrā aš jebkura lielvalsts Irānas plato tiek dēvēta par "persiešu impēriju", neatkarīgi no laika vai dinastijas. Tāpēc šis starpwiki šķita vispiemērotākais, jo ļauj ietvert tās visas. --anonīms 12:34, 30 decembrī, 2009 (UTC)
pirmkārt rakstam ir divi nosaukumi PERSIEŠU vai PERSIJAS impērija. es ieteiktu trešo variantu Persijas(vai)Persiešu IMPĒRIJAS. vai varbūt SENĀ PERSIJA. bet starpwiki ir viennozīmīgi nepareiza. vāciešiem un krieviem ir šitā: de:Perserreich, angļu vikipēdijā šķiet vispār nav, jo tur viss ir smalkāk sadalīts un/vai iekļauts rakstā Irānas vēsture. --Biafra 12:45, 30 decembrī, 2009 (UTC)
"Senā Persija" būtu daudz precīzāk, taču šajā gadījumā ne īpaši iedziļinājos, jo ieinteresējos par mūsdienu Irānu. Lai attīrītu pamatrakstu no informācijas, kas uz Irānu neattiecas, bet tā tomēr neietu zudumā, kāda cita uzrakstīto vēstures sadaļu vienkārši ieliku nosaukumā, kas jau bija "vajadzīgie raksti". Tb ja kāds redz precīzākas starpviki saites vai vēlas pārsaukt, tas būtu tikai apsveicami. --anonīms 12:54, 30 decembrī, 2009 (UTC)
nedomāju gan ka pareiza izvēle bija pie Irānas nerakstīt vispār neko par tās seno vēsturi. īsam kopsavilkumam, manuprāt, būtu jābūt arī tur un tad var būt atsevšķs raksts ar visu šito garo gabalu. --Biafra 21:33, 30 decembrī, 2009 (UTC)