Kategorijas diskusija:Latvijas dabas pieminekļi

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Pastaigājot pa vikikategorijām uzjundī nostalģija - mākslas filmas, daiļliteratūra un tagad vēl atradu pieminekļus. Gribu pieminekļus likt uz dzēšanu (protams, pirms tam saturu pārnesot). Ko tauta domā? Ja ieiet Latvijas ģeogrāfijas kategorijā vai var ienākt prātā iežu atsegumus meklēt caur pieminekļiem? Jāatceras, ka arī visām citām valstīm vajag unificētu pieeju. --Varg 18:43, 8 oktobrī, 2009 (UTC)

Lūk likums. --Kikos 18:47, 8 oktobrī, 2009 (UTC)
Ta ne jau tā tas domāts. Pieliktās plāksnītes arī ir redzētas, tā sakot "uz vietas". Daudzās valstīs ir visādi aizsargājumu saraksti, šeit kategorija ir kā vienīgā piesaiste Latvijas ģeogrāfijai. Nav saikne starp objektu un Latvijas pamatkategorijām. Mums jau ir UNESCO objektu saraksti un kategorijas, bet tās ir paskaidrojošas. Tām jābūt "otršķirīgām".--Varg 19:10, 8 oktobrī, 2009 (UTC)
Tas likums ir kā pierādījums tam ko rakstīju, šeit nav likts "pēc likuma". Apakškategorijās ir 10 objekti. 4 ir likumā, bet 6 nav. --Varg 19:31, 8 oktobrī, 2009 (UTC)
Es tā arī nesapratu: kur ir problēma un ko tu piedāvā? --Kikos 06:05, 9 oktobrī, 2009 (UTC)
Vēlreiz lēni un prātīgi - ja ieiet šajā kategorijā - ko mēs redzam? Ir 5 apakškategorijas. Ja uzraksta rakstu par kādu Latvijas alu, avotu, akmeni, lielkoku, akmeņu kaudzi un ieliek Kategorija:Latvijas dižakmeņi, Kategorija:Latvijas dižkoki utt, tad automātiski tas nonāk pie pieminekļiem šajā kategorijā. Ne visas Latvijas alas, avoti, akmeņi, lielkoki, akmeņu kaudzes ir Tavā likumā vai citos aizsargājamo objektu sarakstos. Ejam tālāk. Izņemot apakškategorijas, ir vel divi raksti. Viens ir dabas liegums, kuriem ir sava kategorija. Otrs ir kalns, kurš arī nav Tavā likumā. SECINĀJUMS - pilnīgi viss kategorijas saturs neatbilst Tavam likumam.--Varg 13:54, 9 oktobrī, 2009 (UTC)
Vēl tika prasīts risinājums. Noņemt visam saturam Latvijas dabas pieminekļi kategoriju un salikt pēc piederības - pie ģeogrāfijas, reljefa, dabas utt. --Varg 14:07, 9 oktobrī, 2009 (UTC)

dabas pieminekļi ir tāda pat aizsargājamo dabas teritoriju kategorija kā piemēram nacionālie parki vai dabas liegumi. man šķiet ka te viss ir ļoti loģiski un saprotami. --Biafra 06:32, 9 oktobrī, 2009 (UTC)