Kategorijas diskusija:Vanšu tilti

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Ierosinu pārdēvēt uz "Piekartilti", jo vārds "vantis" nācis no krievu valodas, tā vietā būtu labāk tietot vārdu "atsaites". --Dainis 21:50, 16 martā, 2008 (UTC)

Nepiekrītu! Latviešu valodā lielākā daļa vārdu aizgūtas no citām valodām, tādēļ nebūtu pareizi izvēlēties maksimāli latviskotu vārdu tikai principa vai patikas dēļ - tas būtu muļķīgi un noteikti ne-wikipēdiski! Jāskatās uz ainu kopumā - katra vārda izplatību un popularitāti tautā, literatūrā un masu mēdijos. Google: (Piekartilts. Rezultāti 1 - 6 no 6.), (vanšu tilts. Rezultāti 1 - 10 no aptuveni 6 170). --Digital1 21:55, 16 martā, 2008 (UTC)
Vārdnīcā rakstīts no vācu valodas. Jautājums vai visi piekartilti ir vanšu tilti (proti man liekas, ka tie, kas ir šajā kategorijā nav vanšu tilti, bet ir tie kas ir tādi kā Rīgā, ja piekartilti kā man liekas ir plašāka kategorija tad šo tiešām vajag pārsaukt) ~~Xil...sist! 22:07, 16 martā, 2008 (UTC)
Šī ir vanšu tiltu kategorija, tādēļ nepiekrītu, ka to jāpārsauc par piekartiltu kategoriju. Nevarēju atrast latviešu valodas vārdnīcā tādu terminu „piekartilti”, bet vantis gan atradu. Šajā gadījumā tilts nav nekam piekarināts kā piekars, bet ar vantīm tas sevis turēšanai izmanto zemes gravitācijas spēku un tādēļ tas drīzāk būtu latviskojams kā „atsaišu tilts” („atsaite” arī ir vārdnīcā, atšķirībā no piekartilta).--Juris Y. T. 19:10, 17 martā, 2008 (UTC)
Neskaldīsim matu! Es izveidoju kategoriju Kategorija:Piekartilti, lai būtu Vikipēdijā gan vanšu tilti, gan piekartilti. Ķeramies labāk pie citiem - svarīgākiem darbiem. Jauku visiem vakaru!--Juris Y. T. 19:17, 17 martā, 2008 (UTC)